Se muncește intens la dezvoltarea orașului Ardudduma

Conducerea Primăriei Ardud, alături de întregul aparat de specialitate, lucrează intens pentru dezvoltarea orașului și a localităților aparținătoare, astfel încât ardudenii să se bucure de o viață mai bună. Sunt proiecte în derulare, altele urmează a fi accesate, toate având același scop. Detalii despre toate acestea oferă primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

Modernizarea școlilor și grădinițelor
Edilul șef spune că se lucrează intens pentru modernizarea unităților de învățământ din Ardud, Gerăușa, Baba Novac și Mădăras.

”În prezent cât și în perioada următoare, la nivelul orașului Ardud avem o serie de lucrări în execuție, unele din bugetul local, altele pe fonduri naționale și europene. De asemenea, lucrăm în perioada actuală la foarte multe proiecte, pentru că din fericire sunt programe de finanțare deschise la care este păcat ca să nu căutăm să profităm de obținerea unor fonduri care să completeze bugetul altfel insuficient nu doar la nivelul Ardudului, ci cred că la nivelul oricărei comunități. În domeniul învățământului, în prezent se lucrează la realizarea unui grup sanitar nou la Gerăușa la grădinița care funcționează acolo, se finalizează un alt grup sanitar nou la grădinița din Baba Novac.

De asemenea, la Liceul din Ardud, acum suntem în proceduri pentru a demara realizarea unui nou grup sanitar. Tot aici s-a finalizat realizarea unui teren de sport cu gazon sintetic și cu nocturnă care pe lângă sala de sport va oferi condiții practicanților de sport, atât elevilor care sunt la liceu, cât și după-amiază, prin închiriere, tuturor iubitorilor de sport din Ardud. Tot la terenul de sport din curtea liceului urmează, în perioada următoare, să realizăm o parcare asfaltată și să punem în acest fel la punct ultimul spațiu din curtea liceului care necesită acest lucru.

În domeniul asfaltărilor intenționăm, de asemenea, la Școala din Mădăras, tot în această toamnă, să asfaltăm terenul de sport de acolo, care de foarte mult timp de când există a ajuns să nu mai ofere cele mai bune condiții. De aceea necesită acel teren de sport o îmbunătățire”, spune primarul Ovidiu Duma.

Lucrări la drumuri
Totodată, se fac lucrări de reparații la drumuri astfel încât acestea să reziste până la primăvară, când se va putea interveni din nou.

”Mai avem în vedere și alte lucrări de asfaltare, de reparații, pe care intenționăm să le realizăm în această toamnă în așa fel încât, până peste o jumătate de an, când vor mai putea fi făcute asemenea lucrări, să se treacă cu bine peste anotimpul rece și în ceea ce privește drumurile. Tot la drumuri, avem o achiziție de piatră care a început să se pună în operă și străzile care mai necesită reparații să se poată face. Niște reparații mai sunt nevoie și la cetate, la obiectivul nostru istoric și turistic principal”, mai spune edilul șef.

Programe și proiecte
De asemenea, primarul Ovidiu Duma a amintit și de programele și proiectele de dezvoltare ale Ardudului, fie că este vorba de finanțări europene, fie naționale.

”Pe partea de proiecte avem câteva depuse, alte proiecte sunt în curs de lucru pentru a fi depuse în sesiunile care sunt deschise sau care urmează să se deschidă. Astfel, avem un proiect numit ”Îmbunătățirea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor din orașele transfrontaliere Ardud și cel din Ungaria”, care le-am depus pe programul transfrontalier Ro-Hu și care cuprinde niște obiective care vor fi de mare folos comunității noastre, și nu doar, pentru că se referă la o zonă mai întinsă din partea Ardudului. Prin acest proiect urmează să se construiască o clădire care să adăpostească o autospecială de stins incendii, o salvare SMURD, și ele achiziționate din acest proiect, în cazul fericit pe care ni-l dorim de a câștiga această finanțare, precum și alte obiective și dotări care sunt cuprinse în acest proiect. Lucrăm pe finalizarea ultimelor avize și documentații și întăbulare pentru a putea să ne deplasăm la București să încheiem contractul pe Programul Național de Dezvoltare Locală pentru alimentarea cu apă, canalizarea și stația de epurare de la Gerăușa. Avem în obiectiv un alt proiect pe relații transfrontaliere România, Ucraina, Ungaria, Slovacia, unde dorim să depunem un proiect pentru continuarea lucrărilor și a punerii în valoare a cetății și a zonei adiacente cetății. Sunt multe proiecte și ne străduim să nu omitem nimic. Încercăm să cuprindem o arie cât mai vastă din nevoile din domeniile vieții de zi cu zi în așa fel încât mereu să aducă un plus de calitate vieții”, mai spune Ovidiu Duma.

Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts