More


  Un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, deschis în week-end. Unde și de ce

  - Advertisement -

  Punct-trecere-frontiera

  Un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria va fi deschis sâmbătă, 23 septembrie. Acest lucru este ocazionat de manifestările care vor fi organizate de Agenția pentru Protecția Mediului, în parteneriat cu Primăria Satu Mare în vederea marcării evenimentului ecologic ”16-22 Septembrie – Săptămâna Mobilității Europene” având ca deviză pentru acest an: ”O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”.

  Cu această ocazie vor fi organizate ample acțiuni mobilizatoare care se adresează comunității sătmărene și oferă posibilitatea deplasării, în echipă, cu bicicletele atât pe pista pentru bicicliști pe malul stâng al râului Someș, cât și cu caiacele pe Someș până dincolo de graniță cu oprire în Csenger, pentru a participa la Festivalul Merelor organizat de Primăria Csenger.

  Pe traseu participanții vor avea posibilitatea de a face un popas la Vetiș la Parcul memorial unde va avea loc întâmpinarea grupului de bicicliști care vin din Szamossályi împreună cu care se vor planta arbori de tei pentru marcarea evenimentului și se va vizita biserica reformată din localitate. Echipele de bicicliști din Ungaria și din Satu Mare se vor deplasa în municipiul Satu Mare unde, vor vizita următoarele obiective: ”Casa verde” din Grădina Romei, ”Turnul pompierilor” și ”Casa meșteșugarilor”.

  Pentru buna desfășurare a acțiunilor, cu sprijinul Poliției de Frontieră, în data de 23.09.2017 (sâmbătă) în intervalul orar (ora României) 14.30- 17.30, trecerea de frontieră de la Oar va fi temporar deschisă. Startul deplasării cu caiacele se va da la ora 11.00 la cap pod Decebal (mal stâng) iar pentru marșul ciclist la ora 13.00, tot la la cap pod Decebal (mal stâng).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img