More


  VIDEO/FOTO. Paradă, demonstrații și avansări în grad de Ziua Pompierilor

  - Advertisement -

  ziua pompierilor

  În acest an, am aniversat la 13 septembrie, 169 de ani de la o dată memorabilă în tradiţia armei pompierilor, dar şi în istoria modernă a românilor: lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de Compania de Pompieri din Bucureşti împotriva trupelor venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română, moment semnificativ al istoriei naţionale.

  Ziua Pompierilor din România a fost marcată anul acesta prin ample manifestări publice organizate în centrul orașului Negrești Oaș, cu sprijinul Primăriei Orașului Negrești Oaș, Consiliulului Local Negrești Oaș și Casei Orășenești de Cultură Negrești-Oaș.

  Astfel miercuri, 13 septembrie a.c, începând cu ora 12:00, în centrul oraşului Negreşti Oaş a avut loc un ceremonial militar la care au participat oficialități ale județului Satu Mare, primari ai unităților administrativ teritoriale unde Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă “Someş” Satu Mare are efective, comandanţi și șefi ai unităţilor militare aparţinând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică si Siguranță Națională din județul Satu Mare, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă si retragere aparținând Inspectoratului General pentru Situaţii de Ugenţă.

  În cadrul festivității au fost acordate premii și plachete aniversare, a avut loc ceremonia de înaintare în grad înaintea expirării stagiului minim a 6 cadre militare, au fost citite mesaje de felicitare și s-au rostit alocuțiuni ale oficialităților.

  În cadrul acestei festivități, cei prezenți au putut urmări, în premieră în orașul Negrești Oaș, o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă ”SOMEȘ” al județului Satu Mare, care s-a desfășurat pe acordurile fanfarei Municipale Baia Mare. Au fost prezentate atât echipamente de stingere fabricate în anul 1885, cât şi ultimele noutăţi ale tehnicii de intervenţie.

  La final, participanții au asistat la două exerciţii demonstrative, unde au observat modul de acţiune al serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă în cazul intervenţiei la accidentele rutiere şi incendii.

  S-au acordat premii cadrelor militare, care au obţinut rezultate deosebite în activitate, cât şi a participanţilor la concursurile sportive interinstituţionale dedicate Zilei Pompierilor – Cupa 13 Septembrie, după cum urmează:

  Insignele onorifice:
  ⦁ ”Pompier de onoare al județului Satu Mare” domnului plt. maj. Demian Marian;
  ⦁ ”Salvator de onoare al județului Satu Mare” domnului plt. maj. Moș Olimpiu.
  #
  Diplome de onoare oferite de Redacţia Agenda Pompierului în semn de recunoştinţă pentru curajul, devotamentul şi operativitatea de care dau dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate, următoarelor cadre:
  – Plt. adj. Ardelean Antonio,
  – Plt. maj. Moș Olimpiu,
  – Plt.maj. Demian Marian,
  – Plt. Hotea Emil,
  – Plt. Ardelean Adrian
  #
  Diplome și cupe pentru rezultatele obţinute la concursurile sportive interinstituţionale dedicate Zilei Pompierilor – Cupa 13 Septembrie:
  ⦁ Concursul de şah
  Locul: 3 Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare;
  Locul 2: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare;
  Locul1: Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.
  ⦁ Concursul de tenis de masa
  Locul 3: Poliția Municipală Satu Mare;
  Locul 2: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare;
  Locul 1: Penitenciarul Satu Mare.
  ⦁ Concursul de fotbal tenis
  Locul 3: Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare;
  Locul 2: Poliția Municipală Satu Mare;
  Locul 1: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.
  Clasament general
  Locul 3: Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare;
  Locul 2: Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare;
  Locul 1: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

  #

  Locotenent colonel Aurel Ulici a înmânat plachete aniversare, în semn de respect și mulțumire pentru modul de colaboarare oficialităților județului Satu Mare, primarilor unităților administrativ teritoriale unde Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă “Someş” Satu Mare are efective, comandanţilor și șefilor unităţilor militare aparţinând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică si Siguranță Națională din județul Satu Mare, reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadrelor active, în rezervă si retragere aparținând Inspectoratului General pentru Situaţii de Ugenţă.

  O plachetă aniversară și Diploma de excelență au fost acordate colonelului în retragere, Neculai BUCUR – veteran de război, care, la frumoasa și venerabila vârstă de 95 de ani, ne-a onorat cu prezența.

  Cele șase cadre militare înaintate în grad înaintea expirării stagiului minim sunt:
  ⦁ în gradul de maior – căpitan Pop Adriana Valentina
  ⦁ în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Jofi Vasile Constantin
  ⦁ în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Markiș Radu
  ⦁ în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Mut Felician Laurian
  ⦁ în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Nagy Robert Istvan
  ⦁ în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Zaha Gurzău Cristian.

  Tot cu această ocazie, cetățenii județului Satu Mare, copii și adulți deopotrivă, sunt invitați să-i viziteze pe pompieri în unitățile în care aceștia își desfășurăm activitatea. Astfel, în data de 15 septembrie a.c. între orele 10:00 – 14:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș al județului Satu Mare, declară Ziua Porților Deschise. Vor putea fi vizitate toate subunitățile inspectoratului: Detașamentul de Pompieri Satu Mare, Detașamentul de Pompieri Carei, Punctele de Lucru Tășnad și Turț. Vizitatorii vor putea observa aspecte din viața profesională a salvatorilor, tehnica de intervenție specifică și vor putea asista la exerciții demonstrative.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img