More


  VIDEO/FOTO. Platoul din Centru Nou va fi reabilitat. Consiliul Județean a donat terenul

  =

  platou

  Platoul din Centrul Nou poate fi reabilitat după ce Consiliul Județean a hotărât astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, să treacă din proprietatea sa în proprietatea Primăriei Satu Mare a unui teren aflat în Piața 25 Octombrie.

  Primăria Satu Mare are în vedere un proiect de reabilitare integrală a întregului platou din Centrul Nou, însă acest lucru nu se putea face doarece unele suprafețe de aici aparțin Consiliului Județean, situație în care riscă pierderea finanțării acestui proiect.

  Tocmai acesta fost motivul pentru care, în ședința de astăzi a Consiliului Județean, s-a hotărât acest transfer de proprietate asupra acelor terenuri spre Primăria Satu Mare.

  Consilierul Județean Adrian Cozma a făcut o propunere, discutată și în cadrul comisiilor de specialitate, spune el, ca terenul respectiv să fie dat doar în administrarea Primăriei Satu Mare, iar după ce zona ar fi fost modernizată, să revină în proprietatea și administrarea Consiliului Județean.

  Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a arătat că pentru ca proiectul să fie aprobat spre finanțare nu trebuie să existe nicio sarcină în cartea funciară a acelor terenuri. De asemenea, a mai adpugat că sătmărenii își doresc să fie reabilitat această zonă și că pe ei nu-i interesează unde este limita dintre cele două terenuri.

  ”Acest teren face parte integrantă din peisaj. Și Primăria municipiului Satu Mare a primit acceptul pentru Planul de Mobilitate Urbană și documentele de bază privind acest lucru și ei doresc, prin fonduri europene, să rezolve tot ce înseamnă Piața 25 Octombrie. Iar acolo, piața finanțatorilor, nu permit să fie nicio sarcină trecută în extrasul de carte funciară. Se poate vedea și în mapă, și în angajamentul UAT Satu Mare că transmiterea acestei suprafeșe nu va îngrădi dreptul de utilizare, în niciun fel. Legislația, în general, asigură dreptul de sevitute, astfel că toate căile de acces rămân Consiliului Județean. Și nu este vorba doar despre Consiliul Județean. Aici mai sunt alte aproape zece instituții. Țin să vă reamintesc că în ședința de luna trecută Primăria Satu Mare ne-a cedat o suprafață aflată în proprietatea lor, pentru a debloca situația de la ISU, și acolo noi am reușit să depunem un proiect de finanțare. Eu consider că sătmărenii nu știu unde este limita dintre cele două proprietăți. Ei sunt interesați să fie reabilitat tot platoul din Piața 25 Octombrie. Iar legat de parcarea, atât a angajaților, cât și a consilierilor, vom găsi o formulă astfel încât să nu ne blocăm activitatea”, a arătat președintele Pataki.

  În cele din urmă, proiectul a fost aprobat în unanimitate, la fel ca și celalate două puncte de pe ordinea de zi și anume cel referitor la o rectificare bugetară și la scoatere unui teren în vederea restituirii în natură.

  Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria fostului om politic și de stat, liberalul Mircea Ionescu Quintus.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img