More


  Adrian Marc manager plin la Spitalul Judeţean. A promovat examenul cu 9,28

  =

  Noul manager plin al Spitalului Județean de urgență satu mare este Adrian Marc, nimeni altul decât fostul manager interimar. Fiind singurul candidat pentru această funcție, Marc a promovat examenul cu 9,28.

  Acesta a primit nota 9,22 la evaluarea proiectului de management şi 9,34 la evaluarea abilităţilor manageriale.

  Urmează ca, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, să fie numit manager plin al Spitalului Județean.

  Adrian Marc a precizat că principalul obiectiv al său este continuarea actului medical dar și elaborarea unor proiecte de dezvoltare a Spitalului Județean Satu Mare.

  ”În primul rând, urmărim continuitatea actului medical. Trebuie să fim foarte atenți la acest aspect cu medicamente, materiale sanitare, reactivi. Urmează proiectele europene primul l-am și depus, cel cu clădirea nouă. În 30 noiembrie depunem al doilea proiect transfrontalier care va fi focalizat pe parte de terapie intensivă și de neonatologie. Urmează foarte multe alte programe și proiecte. Începând din ianuarie intră Planul Operațional Regional unde sunt eligibile Unitățile de Primire Urgență. Se are în vedere extinderea acestei unități și o parte de dotare cu aparatură și echipamente. Mai avem în vedere și alte proiecte în 2018. Așa cum v-am spus, ceea ce este important și prioritar este menținerea continuității și asigurarea continuității actului. Este baza și elementul de fundament de la care pornind dacă vorbim despre funcționarea spitalului”, a spus Adrian Marc.

  Managerul Spitalului Județean a mai arătat că instituția nu are arierate ci doar datorii, facturile fiind achitate la 60 de zile.

  ”Nu avem arierate, avem datorii către furnizori. În termenul legal ne facem plățile, la 60 de zile ne plătim facturile și ne focalizăm pe ceea ce înseamnă plata medicamentelor materialelor sanitare și a reactivilor și tot ce este legat de consumabil sau dispozitiv medical”, mai spune Adrian Marc.

  Acesta este de părere că greul de abia acum începe și își exprimă speranța că din primăvara anului următor, în 2018, să se poată intra în linia dreaptă pentru a fi atinse obiectivele propuse și prin programele de finanțare care vor fi accesate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img