More


  De ce sunt drumurile județene praf și pulbere? Guvernul a dat banii! ”Nu reușiți să cheltuiți câți bani vă dă PSD-ul”

  =

  Multe dintre investițiile finanțate prin PNDL 1, mai ales cele cu privire la infrastructura rutieră, sunt mult rămase în urmă deși fondurile au fost aprobate și sunt disponibile încă din 2015. Cele mai mari întârzieri sunt înregistrate la reabilitarea drumurilor județene.

  Președintele PSD Satu Mare, a prezentat, în cadrul conferinței de presă care a avut loc ieri, la sediul partidului, o serie dintre investițiile mult rămase în urmă și a transmis actualei conduceri UDMR a municipiului și județului Satu Mare un mesaj care ar putea fi interpretat sub forma: ”Nu puteți voi cheltui câți bani vă dăm noi (Guvernul PSD)”.

  ”Referitor la PNDL, din păcate, există probleme cu execuția unor obiective, în special la drumurile județene, și am primit reproșuri în acest sens de la Ministerul Dezvoltării. Sper ca cei care se ocupă de aceste investiții să reușească să zorească lucrurile. După etapa întâi a PNDL, la nivelul județului Satu Mare sunt finanțate proiecte în valoare de 170 de milioane de euro, care se află într-o anumit stadiu de implementare.Gradul de execuție a lor este, însă, de 29,28%. Uitându-mă la proiecte ca stadiu de execuție, am constatat că, până astăzi, cele mai mari întârzieri sunt pe drumurile județene, care au gradul de execuție, unele, 4,41%, 6,66%, 2,17%. Valorile sunt imense, sunt proiecte de 83 de milioane lei, de 12 milioanelei, atunci apare că și gradul de implementare la nivelul județului Satu mare ca fiind foarte mic. Sunt proiecte cu un impact extraordinar de mare. Modernizarea Drumului Județean Doba-Boghiș-Dacia-Moftin-Craidorolț-Țeghea, gradul de implementare este de 4,41%, valoarea proiectului fiind de 9 milioane de lei. Aceste proiecte ar trebui să fie acum finalizate sau aproape de finalizare. Sunt proiecte mult așteptate de locuitorii din zonă”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img