More  Dezamăgiți de UDMR. PSD Satu Mare: ”Este un fel de amăgire”

  - Advertisement -

  Conducerea Organizației Județene Satu Mare a PSD și-a exprimat dezamăgirea de faptul că UDMR Satu Mare refuză să încheie o alianță de guvernare locală cu social democrații. Cu toate acestea, pesediștii sătmăreni au precizat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri, că proiectele majore de dezvoltare ale județului și municipiului Satu Mare sunt susținute necondiționat de către Guvernul PSD-ALDE.

  Prima care a luat atitudine a fost chiar președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, care este de părere că, în urma alegerilor locale și naționale, social-democrații ar trebui să ocupe funcțiile de viceprimari și vicepreședinți la Consiliul Județean.

  “Şi acum când a venit domnul preşedinte Liviu Dragnea la Satu Mare a fost o rundă de negocieri cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Pataki Csaba. Şi atunci din nou s-a reiterat dorinţa noastră, iar dânşii la fel au scăldat-o că doresc o pace politică la nivel de Satu Mare. Deocamdată suntem în acest stadiu. Noi am declarat că n-o să mergem în Consiliul Judeţean în această formulă de trei UDMR cu PNL şi PSD. Mai departe o să vedem ce o să fie. Recunosc că discuţiile au fost foarte amiabile şi drăguţe. De altfel, în schimb nu s-a făcut nimic concret. Cerinţa noastră, a organizaţiei judeţene şi naţionale, este ca parteneriatul politic între PSD şi UDMR să se concretizeze cam cel puţin cum este acum între UDMR şi PNL, adică preşedinte şi primar la UDMR, cei doi vicepreşedinţi şi viceprimari la PSD. Cred eu că este un fel de amăgire, ca să nu existe niciun fel de opoziţie la nivel de judeţ, să fie un fel de dragoste generală, astfel încât sătmărenii să nu ştie nici cine muncește, nici cine nu muncește, nici cine nu face treabă, iar când o să vină 2020 să trăiască în aceeaşi ceaţă. Noi nu dorim acest lucru. Sumele alocate de PSD de la nivel central pentru județul Satu Mare arată că noi avem deschidere totală și nu există niciun fel de ranchiună pentru că dânșii nu vor să schimbe partenerul”, a precizat Aurelia Fedorca.

  Cu aceeași ocazie, senatorul Gabriel Leș a precizat faptul că proiectele de dezvoltare ale județului și municipiului Satu Mare sunt susținute necondiționat de PSD, indiferent de negocierile politice cu UDMR și rezultatul acestora.

  ”Nu există o împărțire strict pe zona de PSD, a primarilor PSD din județ, ci există proiecte de dezvoltare în funcție de nevoi. Nu discutăm în condiții politice subiectele importante precum centura municipiului Satu Mare sau al treilea pod. Nu discutăm de dezvoltarea județului în funcție de negocierile politice”, a precizat senatorului Gabriel Leș.

  PSD Satu Mare își dorește ca parteneriatul la nivel național cu UDMR să fie implementat și la nivel local, ceea ce ar însemna ca posturile de viceprimari și cele de vicepreședinți CJ, ocupate de liberali, ar trebui deșinute de social democrați.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts