More


  Doze de vaccin antigripal puține repartizate Sătmarului

  =

  În prima etapă, județului Satu Mare i-au fost repartizate, de Ministerul Sănătății, sub 200 de doze de vaccin antigripal, care sunt destinate doar unor anumite categorii. Asta în condițiile în care numărul virozelor respiratorii este în creștere. Se așteaptă însă ca în cea de a doua etapă, care va fi în a doua jumătate a acestei luni, județul Satu Mare să primească mai multe doze de vaccin. În prima etapă, județului Satu Mare i-au fost repartizate, de Ministerul Sănătății, sub 200 de doze de vaccin antigripal, care sunt destinate doar unor anumite categorii. Asta în condițiile în care numărul virozelor respiratorii este în creștere. Se așteaptă însă ca în cea de a doua etapă, care va fi în a doua jumătate a acestei luni, județul Satu Mare să primească mai multe doze de vaccin.

  Primele 197 de doze În urma licitației naționale organizată de Ministerul Sănătății, Direcției de Sănătate Publica (DSP) Satu Mare i-au fost repartizate în prima etapă un număr de 197 doze de vaccin gripal.  Acestea sunt destinate pacienților cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă; pacienților cu afectiuni cronice din spitalele sau secțiile de boli cronice, personalului medico-sanitar din secțiile de ATI și neonatologie dar și personalului medico – sanitar care activează în serviciul de ambulanță și fac parte din echipajele de intervenție de pe ambulanţe.

  Speranțe în a doua etapă A doua etapă de distribuire a vaccinului gripal în teritoriu se va derula începând din a doua jumătate a lunii noiembrie.  Acestea vor fi destinate persoanelor cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic și personelor cu infecție HIV; femeilor gravide; personalului medico- sanitar și auxiliar din unitățile sanitare, care prin natura activității vine în contact respirator cu pacienții sau cu asistații, dar și persoanelor rezidente în instituții de asistență sociala precum și persoanelor care acordă asistență medico – socială și îngrijire la domiciliul persoanelor cu risc crescut sau persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Această etapă de vaccinare se va derula prin cabinetele de medicină de familie.

  Numărul virozelor, în creștere Toate acestea se întâmplă în cazul în care, în ultimele săptămâni, numărul virozelor este în creștere în județ. 258 de cazuri de viroze respiratorii au fost diagnosticate în săptămâna 23-29 octombrie, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare. Cei mai afectați sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani (67 de cazuri), iar apoi cei de 15-49 de ani (53 de cazuri). Conform acelorași surse, la copiii de sub 1 an au fost diagnosticate un număr de 28 de cazuri. În aceeași perioadă de referință au fost înregistrate un număr de 116 cazuri de pneumonie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img