More


  FOTODOCUMENTE. Un nou pod peste Someș. Unde urmează să fie amplasat

  =

  O investiție de zeci de milioane de euro, ce va fi făcută în perioada imediat următoare la Medieșu Aurit, va facilita locuitorilor din zonă, dar și din Țara Codrului, posibilitatea găsirii unui loc de muncă bine plătit. Se are în vedere chiar construirea unui nou pod peste Someș între Medieșu Aurit și Culciu.

  50 de milioane de euro în prima etapă

  Consorțiul Montana, prin Alu Menziken, va dezvolta, în prima etapă, o noua locație de extrudare și, în etapa a doua de dezvoltare, a uzinării profilelor din aluminiu și, în plus, de montaj la Medieșu Aurit. Au fost finalizate și ultimele achiziții de teren, iar documentația este în faza de aviz de mediu.

  În prima etapă, investiția va fi de aproximativ 50 mil euro și se dorește angajarea în etape a 300-500 persoane.
  Consiliul local Medieșu Aurit a dorit să cunoască direct activitățile ce se vor desfășura și timp de două ore s-au parcurs “la pas” toate liniile tehnologice, de la topire prin extrudare, până la prelucrare pe centre cu comanda numerică “5 axe. S-a constatat astfel că firma păstrează standarde extrem de ridicate atât în organizarea activității, cât și pe linie de calitate, iar condițiile de muncă sunt foarte bune.

  Pod peste Someș

  În acest context, s-a mai discutat colateral de intenția realizării, împreună cu UAT Medieș, UAT Culciu și Consiliul Județean, a unei legături peste Someș (pod ușor din constucție metalică, cu intenția depunerii la finanțare prin PNDL), dar și a unui campus școlar , centru de pregătire incluzând și viitoarele clase de școală profesională.

  Primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a finalizat deja discuțiile cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

  Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a asigurat investitorul de întregul sprijin legal și nebirocratic din partea acestei instituții, dar și din partea altora, până la finalizarea acestei investiții. Au fost prezentate, de asemenea, și primele machete în care se pot vedea fazele de dezvoltare, conform proiectului, cu etape de realizare 2018 și 2019, a investiției americanilor de la Medieșu Aurit.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img