More


  Halloween – ”cântecul” răului care dorește să conducă lumea

  - Advertisement -

  ”Cu sfinții odihnește Hristoase sufletele servilor tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspinare ci viață fără de sfârșit.” Această cântare – rugăciune, face parte din patrimoniul cultual – liturgic specific, prin care Biserica creștină de rit oriental, Ortodoxă și Greco – Catolică se roagă pentru cei adormiți în Domnul, care așteaptă rugăciunile noastre. Că sunt părinți, frați și surori, soți – soții, ori copii, prieteni, vecini sau colegi de serviciu, noi toți cei rămași în viața pământeană, avem datoria morală de a ne ruga pentru ei, unindu-ne cu rugăciunile de dezlegare, de ispășire și de Binecuvântările oferite de Biserică, care-i pot ajuta pe cei dragi să intre în Fericirea Veșnică. Din păcate, trăim zile în care persistă tot mai multe cercuri ideologice, care propagă jocuri de-a moartea și cu morții, jocuri în care întunericul și fantomele, zombii și vrăjitoarele sunt prezentate în moduri și feluri distractive, unul din aceste fenomene care cochetează cu întunericul, nefiind altul decât devenit celebrul HALLOWEEN.

  Dar ce este HALLOWEEN? Autointitulata sărbătoare de Halloween are un vădit caracter anticreștin, fiind o sărbătoare necreştină, cu amprentă păgână și demonică, bazată pe un curent subteran periculos al ocultismului. De-a lungul timpului, Biserica creștină i-a avertizat pe părinți să nu-și mai lase copiii să se îmbrace în fantome și vampiri deoarece este o sărbătoare păgână a terorii, a fricii și a morții, o celebrare a groazei și a întunericului. Însuși „părintele” modern al bisericii lui Satan, tenebrosul și terifiantul Anton Szandor LaVey obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic, alături de „Noaptea Walpurgică“ sau „Sabatul Vrăjitoarelor” din data de 1 Mai, multe din obiceiurile de Halloween trăgându-se de la vechile sărbători ale zeului Baal, zeu cunoscut şi pe vremea profetului Ilie, în cinstea căruia se aduceau, pe lângă sacrificiile de animale, şi cele omenești. Preoţilor lui Nimrod sau Baal li se cerea în mod necesar să mănânce din sacrificiile umane; în felul acesta apărând „CahnaBal”, (Cahna este forma energică a lui Cahn ce înseamnă „preot”) însemnând preotul lui Baal, un cuvânt înrădăcinat în limba noastră pentru un devorator de carne umană – canibal. Druizii credeau că în noaptea zilei de 31 octombrie, în ajunul festivalului Samhain, graniţele dintre lumea aceasta şi cea de dincolo erau îndepărtate, iar duhurilor tuturor celor care au murit în anul precedent li se îngăduia să le traverseze şi să bântuie casele celor vii. Din această cauză, preoţii druizi organizau ceremonii de închinare în care sacrificau pisici, cai, oi, boi și oameni, aceste jertfe fiind aduse ca ofrande lui Samhain (întruchipare a lui Satan) şi spiritelor lui rele pentru a-i determina să nu le facă rău.

  Tom Sanguinet, fost mare preot în tradiţia celtică a Wicca (vrăjitorie) convertit la creştinism, spunea: „Sărbătoarea modernă pe care o numim Halloween îşi are originile în luna plină cea mai apropiată la 1 noiembrie Anul Nou al vrăjitoarelor. Este un moment în care se presupune că demonii ating apogeul puterii malefice şi se întorc pe pământ să-l viziteze. Halloween-ul este, pur şi simplu, absolut malefic şi nu există nimic în lumea aceasta care să-l facă acceptabil pentru Domnul Iisus”. În acest context, Halloween a ajuns cea mai importantă zi a anului pentru diverse organizaţii sataniste din SUA şi de pretutindeni din lume, în care vrăjitoarele se adună în „sabaturi”, au loc eviscerări de animale, fiind deja cunoscut faptul că unii copii răpiţi au fost folosiţi pentru sacrificii umane de către acești veneratori ai diavolului.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img