More


  În ciuda opoziției PSD și ALDE, Consiliul Local a majorat tarifele din piețe și parcări

  - Advertisement -

  Cu toată opoziția consilierilor PSD și ALDE, proiectele de hotărâre cu privire la majorarea tarifelor din piețe, și a taxelor de parcare pe raza municipiului Satu Mare au trecut de votul consilierilor locali datorită celor de la UDMR și PNL. Din fericire, proiectul de hotărâre privind majorarea impozitelor și taxelor locale a fost retras de pe ordinea de zi.

  Modificări pe ordinea de zi

  Ședința de consiliu a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Direcției de Impozite și Taxe Locale, Iosif Drimuș.

  În continuare, primarul Kereskenyi Gabor a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind majorarea impozitelor pentru clădiri și autoturisme și a cerut introducerea a altor patru proiecte de hotărâre.

  Discuții aprinse

  În continuare, au avut loc discuții aprinse atât în ceea ce privește oportunitatea înființării unui serviciu de ridicare a mașinilor parcate ilegal, cât și majorării tarifelor pentru parcări rezidențiale, parcări în zona centrală a orașului, dar și a taxelor de închiriere a meselor în piețe.

  Consilierii PSD, Ciprian Crăciun, Radu Roca, Adrian Micle, de la PSD, dar și Mihai Huzău, Cosmin Rațiu sau Robert Pugner, de la ALDE au arătat că majorarea acestor tarife nu este oportună sau că este prea mare pentru a fi suportate de sătmăreanul de rând și au cerut să se renunțe la această intenție. În ședință și-a făcut apariția și un cetățean care a cerut, de asemenea, să nu fie majorate aceste taxe.

  Consilierii UDMR și PNL au decis

  În cele din urmă s-a trecut la vot. Cu toate că cei de la PSD și ALDE au votat împotrivă, consilierii UDMR și PNL, formând majoritatea, au votat pentru aceste majorări, astfel că proiectele de hotărâre au fost votate.

  Astfel, sătmărenii vor fi nevoiți să achite 150 de lei pentru parcările rezidențiale (cele din curțile blocurilor), în loc de 80 de lei cum este în prezent, în timp ce tarifele pentru parcarea în zona centrală va crește de la 2 la 4 lei pe oră.
  Demn de remarcat este și faptul că va fi înființat un serviciu ridicare a mașinilor parcate ilegale pentru recuperarea cărora sătmărenii vor trebui să achite suma de 550 de lei  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img