More


  VIDEO/FOTO. Centura Sătmarului. Totul este pregătit pentru începerea lucrărilor

  =

  Chiar dacă nu au început efectiv, totul este pregătit,însă, pentru demararea lucrărilor de construire a șoselei de centură a municipiului Satu Mare. Au fost făcute măsurători, au fost săpate gropi pentru eliberare arheologică, s-au executat deminări, chiar au fost curățat terenuri de arbuști.

  Potrivit unor surse GNV, este foarte puțin probabil ca lucrările efective de construire să înceapă în acest an, dar se fac pregătiri, astfel că, cel mai probabil, în primăvara anului viitor vor fi demarate și aceste lucrări.

  Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km,cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi cosntruite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în 12 luni de la începerea lucrărilor.

  Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

  Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img