More


  VIDEO/FOTO. Genocid în masă lângă Satu Mare. Peste o mie au fost uciși

  - Advertisement -

  Din cauza numărului foarte mare de patrupede ucise, se poate spune că într-un adăpost pentru animale din apropiere de Satu mare a avut loc un adevărat genocid în masă. Potrivit datelor furnizate de cître Asociația ARDA Oradea, la adăpostul de câini din Dara, pe care ei îl numesc ”Lagărul din Dara” au fost uciși peste o mie de animale.

  În urma unei acțiuni de salvare organizată de Asociația ARDA și Animal Shields în data de 19 octombrie, de la ”Lagărul din Dara”, au fost salvați 32 de suflete. Restul au fost salvați de Asociația FreeLife din Satu Mare. Mai mult decât atât, firma care administrează acest adăpost de câini a fost amendată de autoritățile sătmărene.

  După o serie de verificări fpcute de cei de la Asociația ARDA Oradea, de la începutul anului 2016, hingherii din Dara au capturat cel puțin 1.180 de câini. Dintre aceștia, 1.007 au fost uciși, restul fiind dați spre adopție.

  Astfel, Primăria Biharia a plătit hingherilor din Dara 4.285 de lei pentru 15 câini ridicați de pe raza comunei. Adică 285 lei/caine. De asemenea, Primăria Sântandrei a achitat, acelorași hingheri, suma de 8.698 lei pentru 34 de câini capturați în august -octombrie, plus nouă cadavre de câini, adică 255 de lei/câine. Toți urmau să fie exterminați, spun cei de la ARDA.

  În aceste condiții, Asociația a demarat demersurile pentru închiderea adăpostului de la Dara.

  ”Acest lagăr trebuie inchis….Vom face ce putem… durează să aducem schimbări, durează până ce autoritățile realizează că, adevărul odată ieșit la iveală, nu mai poate fi mascat”, spun cei de la ARDA Oradea.

  În acest sens, a fost depus deja o cerere la DSVSA Satu Mare pentru a închide acest lagăr.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img