More  VIDEO/FOTO. Protest al medicilor de familie la CJAS. ”Nu mai vrem să fim ”secretarele medicilor specialiști”

  - Advertisement -

  În semn de protest cu colegii lor din țară, mai mulți medici de familie sătmăreni au protestat astăzi, între orele 11 și 12, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Ei acuză faptul că sistemul de asistenţă medicală primară este în colaps și că nu mai vor să fie ”secretarele” medicilor specialiști.

  Astfel că, în jurul orei 11.00, în fața CJAS Satu Mare s-au adunat câțiva medici de familie care, alături de asociaţiile de pacienţi, s-au reunit în Coaliţia „Solidari pentru Sănătate”. Ei au decis să avertizeze, prin acţiuni de protest, actuala clasă politică, precum şi instituţiile responsabile, privind sustenabilitatea sistemului naţional de asistenţă medicală primară cu privire la situaţia de criză majoră prelungită în care se află acest segment de îngrijire a pacienţilor.

  Ei s-au declarat nemulțumiți de faptul că, deși au, în principiu, aceleași studii cu medicii de specialitate, sunt totuși inferiori pentru că nu pot elibera nici măcar o simplă rețetă fără avizul medicilor specialiști, conform celor afirmate de medicul de familie Vasile Blaga. Acesta a mai adăugat că medicii de familie nu mai vor să fie ”secretarele” medicilor specialiști.

  După mai multe minute, medicii de familie protestatari au intrat în incinta CJAS unde a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii instituției, căreia i-a înmânat și un memoriu.

  Aici medicul de familie Mircea Roibuleț a arătat că sunt probleme grave și în ceea ce privește finanțarea sistemului de sănătate primar.

  Președintele CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, a declarat că memoriul primit din partea medicilor de familie sătmăreni va fi înmânat conducerii centrale a CAS.

  În data de 15 noiembrie 2017, nou- înfiinţata Coaliţie „Solidari pentru Sănătate” va organiza un miting în Bucureşti, în care împreună, pacienţi şi medici vor arăta că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

  Este posibil că o acțiune de pichetare să aibă loc și la Satu Mare avându-se în vedere ori Prefectura, ori sediul CJAS.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts