More


  FOTO. Un sătmărean prezent la funerariile Regelui Mihai

  - Advertisement -

  IN MEMORIAM

  S-a născut intr-o zi de marți, a fost silit să abdice intr-o zi de marți , a murit intr-o zi de marți .

  A fost obligat să părăsească ROMÂNIA intr-o zi de sâmbătă (cu trenul) definitiv-luând calea exilului – și, azi , tot într-o zi de sâmbătă se învesniceste în pământul țării sale !

  S-a stins , marcat de boală , tristețe , neîmplinire și multe regrete dintr-o viață tumultuosa ,marcată de războaie, trădări , malversatii , momente istorice capitale (de la care – de multe ori- a fost înlăturat) -Ultimul monarh al Romaniei .

  Azi e condus pe ultimul drum cel din urmă Rege uns de Biserica Ortodoxă Română ca suveran al României. S-a putut intoarce (pentru puțin timp) în țara sa natală -dupa exilul de 45 de ani -DOAR prin această recunoastere (autoritățile refuzandu-i intrarea).  Pentru regele încoronat de două ori, pe care timpurile potrivnice l-au împiedicat să domneasca cu adevărat ( de IPSO și DE FACTO!) ,bat azi inimile românilor! A întruchipat MAJESTATEA , DEMNITATEA , CURAJUL , DECENȚA DETERMINAREA ISTORICĂ și REZISTENȚA stoica ! Maximă ,REGALĂ simpatie și recunoștință , MAJESTATE ! Drum bun în veșnica lumină a lui Dumnezeu însoțit de regretele noastre târzii!…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare