More


  VIDEO/FOTO. Contracte de aproape 140 milioane lei, semnate azi la Satu Mare de vicepremierul Paul Stănescu

  - Advertisement -

  Prezent la Satu Mare, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, a semnat contracte în valoare de aproape 140 de milioane lei ce vor fi derulate de Consiliul Județean și finanțate prin PNDL2. Tot azi a avut loc și o ședință tehnică cu primarii din județ pe marginea acestui program.

  Sătmărenii merită aceste investiții

  În vizita sa la Satu Mare, vicepremierul Stănescu a fost însoțit de ministrul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Ionuţ Gâdea. Cei doi s-au întâlnit atât cu conducerea Consiliului Județean cât și cu primarii din județ.

  În cuvântul de deschidere a acestei întâlniri, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a mulțumit Guvernului României pentru elaborarea acestui program prin care vița cetățenilor devine mai ușoară.

  ”Această instituție împlinește 25 de ani de existență. Ați venit în perioada sărbătorilor de iarnă dar prin actele pe care le vom semna o să fie o sărbătoare pentru toți locuitorii județului prin care continuăm Programul Național de Dezvoltare Locală . Aceste investiții vor face, în fiecare zi, viața mai ușoară, mai de calitate. Mulțumim Guvernului României că însistă pe acest program, că găsește și resurse, și continuăm pe același trend care a început în anii 2013-2014. Important este că noi toți să avem încredere în acest program și să realizăm niște lucruri utile pentru toți cetățenii”, a arătat Pataki Csaba.

  Vicepremierul Paul Stănescu a felicitat atât conducerea Consiliului Județean cât și primarii pentru ca obiectivele de investiții să fie aprobate prin PNDL2, adăugând faptul că ”părintele” acestui program a fost Liviu Dragnea.

  ”Vă felicit pentru ceea faceți, pentru ceea ce o să semnăm astăzi. Pentru că este meritul conducerii Consiliului Județean, a consilierilor județeni, a echipei tehnice a Consiliului Județean. Sunt investiții importante nu numai pentru Satu Mare ci pentru toate județele țării. Conform programului de guvernare, fiecare comunitate trebuie să aibă acele zece măsuri minime, sănătate, educație, apă-canal, drumuri, energie, culte, cultură, sport de masă și performanță, pentru că toți sunt cetățenii acestei țări.

  Prin PNDL, acest program foarte important pentru modernizarea României, la nivel național, în prima parte au fost alocate 16 miliarde de lei, iar prin a doua parte, PNDL, 30 de miliarde de lei. Județul Satu Mare are o sumă de aproximativ de 600 de milioane de lei, o sumă foarte importantă pentru județul Satu Mare. Fiecare UAT are câte un obiectiv pentru PNDL. Fac un apel la colegii noștri primari să grăbească puțin aducerea tuturor documentelor să încheiem cât mai repede contractele și să începem lucrările”, a precizat vicepremierul Stănescu, care a mai precizat că părintele PNDL-ului a fost Liviu Dragnea.

  La rândul său, secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea a trecut în revistă finanțările și obiectivele de investiții alocate județului Satu Mare prin cele două etape ale PNDL, adăugând faptul că cetățenii județului merită aceste investiții.

  ”Cetățenii județului Satu Mare merită investițiile făcute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru județul Satu Mare programul a început în 2012-2013, atunci când ministrul al Dezvoltării era Liviu Dragnea, a reprezentat prima etapă când județul Satu Mare a beneficiat de o alocare de 733 de milioane lei și un număr de 98 de obiective de investiții.

  În ianuarie 2017 a început etapa a doua, care se întinde pe o perioadă de 4 ani, 2017-2020, județului Satu Mare i-au fost alocate 122 de obiective. Vorbim, în total, de 220 de obiective de investiții derulate prin PNDL. Marți, din cele 122 de obiective de investiții alocate UAT-urilor din județul Satu Mare, în minister erau intrate 109 documentații, ceea ce înseamnă că mai sunt primari care nu au înmânat aceste alocații”, a precizat Gâdea.

  Cea mai mare investiție, la Satu Mare

  Viceprim-ministrul Paul Stănescu a mai precizat că cea mai mare investiție alocată, la nivel național, prin PNDL2 este la Satu Mare.

  ”Practic, în Programul Național de Dezvoltare Locală, partea a doua, cea mai mare investiție este finanțată în județ. Este vorba despre Podul peste râul Someș, 81 de milioane lei. Prin PNDL 1, municipiul Satu Mare a beneficiat de aproape 200 milioane lei”, a precizat Stănescu.

  Apoi s-a trecut la semnarea contractelor nu înainte, însă, ca președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, atât în numele său personal, cât și a primarilor din județ, să mulțumească Guvernului României, și ministerului Dezvoltării pentru pentru elaborarea acestui program de dezvoltare.

  După semnarea contractelor, Pataki a prezentat, pe scurt obiectul contractelor semnate la Satu Mare alături de vicepremierul Paul Stănescu. Este vorba despre nouă contracte cu referire la reparații capitale și reabilitare a nouă tronsoane de drumuri județene. În total, este vorba despre o finanțare de 138, 39 milioane lei.

  În continuare, atât vicepremierul Paul Stănescu, cât și secretarul de stat Gâdea au avut o ședință tehnică cu primarii din județ având ca subiect PNDL 2.
  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img