More


  Dare de MITĂ. Sătmărean, prins în flagrant

  - Advertisement -

  Ca urmare a denunțului formulat de doi polițiști, un sătmărean a fost prins în flagrant de dare de mită.

  La data de 15.02.2018, ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unei persoane, în timp ce promitea suma de  200 euro unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliţie din cadrul I.P.J. Satu Mare – Secţia nr.1 Poliţie Rurală Valea Vinului, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

  În fapt, cei doi agenți de poliție au sesizat D.G.A. – S.J.A. Satu Mare cu privire la faptul că, în cursul zilei de 14.02.2018, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Poiana Codrului, au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 39 de ani, care conducea un autovehicul fără să dețină permis de conducere. Cu ocazia constatării infracțiunii, acesta a solicitat polițiștilor rezolvarea problemei în alt mod, promițându-le suma de 100 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile impuse de lege. Polițiștii au refuzat categoric și i-au pus în vedere ca, în data de 15.02.2018, să se prezinte la sediul Postului de Poliție Pomi pentru a fi audiat în cadrul dosarului penal ce i-a fost întocmit.

  Cu ocazia prinderii în flagrant, asupra celui în cauză a fost identificată suma de 200 euro despre care a declarat că erau banii promiși polițiștilor, în scopul menţionat mai sus.

  În cauză, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dispunând cercetarea în stare de libertate.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img