Deputatul sătmărean Magyar Lorand: Sunt necesare investiții urgente în sistemul feroviar din România

Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, a criticat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse, începând cu 1 martie 2018. Lorand Magyar a criticat Minsiterul Transporturilor și CN CFR pentru lipsa investițiilor în infrastrctura feroviară.

”Vi se pare normal ca în secolul 21 o distanță de 700 de kilometri să fie parcursă în 14 ore? Vi se pare normal să fie o mare problemă să străbați țara în lung și în lat, să treci dintr-o provincie istorică în cealaltă? Da, cu trenuri care circulă cu 30 de km/h, cu aproape 100 de curse care se desființează, cu planuri de a realiza căi ferate de mare viteză la ani-lumină distanță de posibilitățile reale ale țării, cu lipsă de viziune asupra dezvoltării infrastructurii feroviare” – a spus deputatul UDMR Magyar Lóránd miercuri dimineata in plenul Camerei Deputaților.

Deputatul de Satu Mare a criticat recenta decizie a CFR Călători cu privire la anularea mai multor trenuri de călători începând cu 1 martie 2018. CFR invocând motivul reducerii costurilor a decis privind anularea trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale.

Deputatul sătmărean a afirmat că după anunțarea deciziei CFR Călători, la cabinetul său parlamentar a primit numeroase plângeri din partea călătorilor de pe ruta Halmeu-Satu Mare, nemulțumiți de decizia luată de compania de transport feroviar.

”Vă precizez că pe această rută, CFR Călători a vândut în acest an 200 de abonamente, care sunt valabile și în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătorile legale. Totodată, există un număr mare de navetiști care circulă cu acest tren, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a ajunge la locurile de muncă din municipiul Satu Mare”, s-a arătat în discursul deputatului Lorand Magyar.

Potrivit datelor CFR Călători, lunar pe această rută circulă peste 8.000 de călători.

Lorand Magyar s-a declarat nemulțumit de politica dusă de CFR Călători, care în ultimii ani a redus numărul de trenuri și pe relația Satu Mare – București.

”Este inadmisibil ca județul Satu Mare să fie tot mai izolat de restul țării în privința transportului pe calea ferată. Mai ales că suferim și la capitolul infrastructură, lipsa investițiilor ducând la o scădere alarmantă a numărului de călători”, a spus Lorand Magyar.

”Peste tot în Europa transportul de călători pe calea ferată, – considerat ca fiind mai ecologic, mai eficient și mai sigur decât cel rutier – este puternic promovat. Acesta constituie un domeniu în care se investesc sume importante, de la cercetare-dezvoltare, la investiții în infrastructură și în material rulant. Din păcate, în România mergem în direcția inversă. Infrastructura încet-încet se degradează fără perspectiva ca măcar cei 11 mii de km din cei aproximativ 20 de mii existenți în 1989 să funcționeze la parametri cât de cât apropiați de cei din țările occidentale”, a mai precizat deputatul sătmărean.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...

NEBUNIE. Alți patru INCONȘTIENȚI, prinși de polițiști. Vor plăti SCUMP isprava lor

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii...

RAZIE. Poliția face CURAT în TRAFIC. Alte 15 permise SUSPENDATE într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 28 mai a.c., activități de menținere a unui climat de...

ARESTARE. INFRACTOR PERICULOS, prins de polițiști. Capete de ACUZARE GRAVE

Ieri, 28 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de...