More


  ”Following Brancusi”. Ziua Naţională ”Constantin Brâncuși”, marcată la Satu Mare”

  - Advertisement -


  Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural “G.M Zamfirescu” continuă seria manifestărilor incluse în calendarul de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. Pentru a marca Ziua Naţională „Constantin Brâncuși”,  vă invităm să participați vineri, 23 februarie, la un eveniment cu totul deosebit, dedicat celui mai mare sculptor român, Constantin Brâncuși. Evenimentul ”Following Brancusi” va avea loc în Casa Meșteșugarilor, fiind organizat în colaborare cu sculptorul Alexandru Ciobotariu. 

  Workshop cu intrare liberă 

  Începând cu ora 12:00 vă așteptăm, cu mic, cu mare, la un workshop susținut de un grup de sculptori invitați din toate colțurile țării care vor explica tehnicile de sculptură şi alături de care veți avea ocazia să realizați un modelaj în lut pe care ulterior îl veți putea lua acasă.

  Workshop- ul va fi susținut de sculptori Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg, Vasile Popa-Oltean, Eugeniu Tibuleac, Gheorghe Ungurean și Fidias Vasquez.

  Prin organizarea acestui atelier ne propunem să promovăm arta la nivel practic, să-i determinăm pe oameni să se exprime cât mai creativ, dar și să le insuflăm tinerilor dragostea pentru sculptură, una dintre cele mai complexe ramuri ale artei vizuale.

  Sculptori invitați din toate colțurile țării 

  De la ora 16:00, ne schimbăm în straie de sărbătoare, iar pe atmosfera muzicală susținută de quartetul de coarde “ Quasi Cosi”, ciocnind o cupă de șampanie, ne vom aminti împreună de marele maestru Constantin Brâncuși și cel mai important, vom face o incursiune în timp pentu a vedea influența stilului său și inovația pe care a adus-o sculpturii contemporane.

  Sculptori invitați își vor prezenta lucrările în cadrul acestui vernisaj care își propune să unească punţile nevăzute dintre generaţiile de sculptori români care au mai expus în S.U.A, Italia, Germania, Franța, precum și în multe orașe din România.  La finalul evenimentului, participanții vor decide cel mai îndrăgit artist expozant al serii, care va primi titlul de maestru și premiul special al proiectului “ Following Brancusi ”.

  De asemenea, începând de vineri, în sălile de la parterul Casei Meșteșugarilor, veți putea vizita o amplă expoziție de vitralii în stil secession.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img