More


  FOTOGALERIE. Centru pentru vârstnici gol. Servicii sociale de care pot beneficia vârstnicii, prezentate azi la Prefectură

  =

  Vineri 23 februarie, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

  După intonarea Imnului Naţional al României, prefectul a dat cuvântul viceprimarului municipiului Satu Mare, Doina Feher care a prezentat serviciile oferite prin biroul Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare.

  Aceasta a informat că persoanele vârstnice beneficiază de asistare la încheierea contractelor de întreţinere, întocmirea referatelor sociale pentru comisiile de expertiză medicală în vederea încadrării într-un grad de handicap şi consiliere cu privire la instituirea curatelei sau tutelei, procedură care se desfăşoară în instanţă.

  În continuare Doina Văsuţ, directorul executiv S.P.A.S a prezentat paleta de servicii sociale furnizate de municipiul Satu Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială.

  Pe langă activităţi în ceea ce priveşte copilul şi familia, persoanele cu handicap, persoanele fără adăpost, persoanele şi familiile cu venituri mici, Serviciul Public de Asistenţă Socială prin Compartimentul Protecția Persoanelor vârstnice întocmeşte anchete sociale în vederea internării acestora în centrele de asistență socială.

  În anul 2017 au fost întocmite 59 anchete. De asemenea oferă consiliere în scopul prevenirii instituționalizării și a respectării drepturilor persoanelor vârstnice pentru care în anul 2017 au fost efectuate 81 ședințe şi 88 vizite în teren.

  La finalul şedinţei, Raluca Corina Rebic din cadrul Serviciul Public de Asistenţă Socială a descris rolul şi importanţa Centrului Multifuncțional Alter Ego, situat pe Aleea Mircești nr.10. Acesta oferă servicii gratuite pentru persoanele vârstnice prin desfăşurarea activităţilor de socializare şi petrecere a timpului liber, activităţi culturale şi recreative, activități de dezvoltare personală, consiliere juridică, suport emoțional și consiliere psihologică, consiliere socială, activități socio-medicale, etc. Centrul are o capacitate de 30 de locuri din care doar 18 sunt ocupate.

  În acest sens reprezentanţii S.P.A.S au solicitat ajutorul celor prezenţi pentru a disemina informaţia în vederea ocupării locurilor libere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img