FOTOGALERIE. Gest impresionant. Scriitoarea Irina Binder îi susține de la Satu Mare pe Olimpicii la Matematică

Irina Binder, cea mai vândută scriitoare româncă a ultimilor 27 de ani, a fost prezentă sâmbătă la Satu Mare participând la evenimentul ce are drept scop susținerea elevilor cu rezultate notabile obținute la faza națională a Olimpiadei de matematică. Manifestarea a avut loc la Teatrul de Nord, și a fost organizată la inițiativa Asociației Părinților „Ioan Slavici” Satu Mare, având susținerea Inspectoratului Școlar Județean și a Bibliotecii Județene. Cu această ocazie au fost colectate fonduri ce vor fi alocate exclusiv organizării Olimpiadei Naționale de Matematică, care se va desfășura la Satu Mare în perioada 3-7 aprilie, și premierii elevilor olimpici.

Evenimentul a fost reușit, sala a fost plină cu mulți tineri, dar și părinți sau cadre didactice. Printre aceștia s-a aflat și senatorul PSD De Satu Mare, Gabriel Leș, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, dar și inspectorul școlar general, Călin Durla, alături de inspectorul de matematică, Doina Muntean, sau directorul adjunct al Bibliotecii Județene, Paula Horotan.

Manifestarea a fost susținută și de celebra scriitoare contemporană Irina Binder, autoarea trilogiei „Fluturi” și a romanului „Insomnii”. În cuvintele pe care le-a adresat sătmărenilor prezenți în seară, aceasta a vorbit despre viață și despre tot ceea ce trebuie să facă pentru a trece peste greutățile vieții. Totodată, le-a urat tuturor olimpicilor la matematică care se vor afla la Satu Mare, mult succes.

”De ziua bunătății spontane am avut onoarea să mă aflu în fața unei săli arhipline de oameni buni și frumoși. Plec din Satu Mare cu inima plină și cu amintiri despre care vă voi povesti într-un articol zilele următoare. Chiar am ce povesti. Mii de mulțumiri pentru ospitalitate și pentru exemplul frumos de omenie și eleganță!”, a declarat Irina Binder la sfârșitul evenimentului.

În cadrul evenimentului, corul „Adagio”al Colegiului Național „Ioan Slavici”, elevi de la Colegiului Național „Mihai Eminescu” și orchestra Liceul de Arte „Aurel Popp” au prezentat un program artistic și muzical de înaltă ținută.

La final, unul dintre organizatorii acestui eveniment, fostul viceprimar Marcela Papici a declarat:

”Am încheiat încă un proiect de suflet: evenimentul public dedicat olimpicilor matematicieni- invitata Irina Binder, cea mai vândută scriitoare româncă a ultimilor 27 de ani. Un ochi îmi râde, un ochi îmi plânge! Râde, pentru că evenimentul a fost reușit, sala a fost plină, au fost mulți tineri și elevi în sală, fondurile ce ne-am propus să le strângem, le-am strâns! Dar, îmi plânge pentru că au lipsit din sală mulți oameni “importanți”! Mulțumesc, în nume personal, cadrelor didactice ce s-au mobilizat, din nou, exemplar și au dovedit ca susțin și cred în ceea ce fac! Mulțumesc și prietenelor mele care au fost acolo sau, de n-au putut să vină și-au făcut invitația cadou sau au ales sa facă o donație, pur și simplu!”

1 COMMENT

  1. “Un ochi îmi râde, un ochi îmi plânge! Râde, pentru că evenimentul a fost reușit, sala a fost plină, au fost mulți tineri și elevi în sală, fondurile ce ne-am propus să le strângem, le-am strâns! Dar, îmi plânge pentru că au lipsit din sală mulți oameni “importanți”!”- Marcela Papici, fost viceprimar. De ce, oare, acei “mulți oameni importanți ” n-au vrut să se “alăture” adună(tu) rii?! Întrebare retorică, știm bine că încă mai sunt oameni care se respectă, implicit respectând adevăratele valori, fie și prin absență sau tocmai așa, absentând. Da, era nevoie de bani însă tinerii au nevoie, în această etapă a dezvoltării lor de exemple și profile demne de urmat, nu circ, amestecând orice cu oricine doar, doar s-or aduna banii, banii ăia amărâți. Aici s-a ajuns, nu vă mirați că sunt mai mulți care încep să decanteze, să aleagă grâul de neghină. Jenant, parerea mea, să aduceți ca momeală pe cineva care nu poate fi, privind profilul real al persoanei, repet, nu poate fi un bun exemplu pentru copiii noștri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...