FOTOGALERIE. Imaginația traficanților nu are limite. Cum și-a burdușit unul dintre ei mașina

La nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare a fost declanșată ieri, 17 februarie, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe raza localității Turulung, jud. Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria și condus de cetățeanul român Sergiu S., în vârstă de 24 de ani.

Din primele verificări asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe spații special amenajate în uși, rezervor, pod pedalier, bare față și spate, în care a putut fi observată o cantitate mare de țigări, fapt pentru care șoferul a fost condus, împreună cu autoturismul, la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma controlului amănunțit, în spațiile special amenajat au fost descoperite 5.790 pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 67.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limitele prevăzute de lege, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 6.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Afacerea Masca!

Nu degeaba se zice că pe vreme de război și pandemie se fac cele mai babane afaceri. Bine, nu le face omul de rând,...

Resetarea presei, extremă urgență

Din clipa în care încrederea publicului în presă intră în declin, nu mai există, practic, șansa unui guvern de a se sprijini pe un...

Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte...

Adrian Ștef: ”Voi cere ca subprefecții ALDE să-și prezinte demisia!”

Invitat joi seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat...

Câinele Athos, spaima contrabandiștilor. O nouă captură

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 1.000 pachete...