More


  Gripa a făcut prima victimă la Satu Mare. Încă 12 cazuri de gripă în spital

  - Advertisement -

  Virusul gripal a făcut prima victimă la Satu Mare. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, care a decedat la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Cu gripă sau suspiciuni de gripă mai sunt internate alte 12 persoane din care patru adulți și opt copii.

  Cazul a fost confirmat de directorul Direcției de sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai.

  ”Este, într-adevăr, un caz de deces în județul Satu Mare, la Spitalul Județean de Urgență”, a spus directorul DSP.

  Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Constantin Demian, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că, în cazul femeii decedate, virusul gripal a fost confirmat pe data de 16 februarie, iar decesul s-a produs pe data de 20 februarie.

  ”În data de 20 , dimineața, în jurul orei 7.00, a decedat o persoană la Terapie Intensivă, o femeie în vârstă de 57 de ani, care a fost confirmată, în urma probelor trimise la Institutul Cantacuzino, că ar avea virusul gripal. Dar femeia avea o patologie foarte complicată în sensul că a ajuns la spital cu o brohmo-pneumonie, cu o glicemiei de 500, avea un diabet necontrolat, am înțeles că nici măcar nu a fost diagnosticată până acuma, precum și o insuficiență respiratorie acută și o insuficiență cardiacă.

  A fost internată în data de 13 februarie, confirmarea virusului gripal a venit în data de 16 februarie de la Institutul Cantacuzino, iar în data de 20 februarie femeia a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

  În prezent, în spital, mai sunt internate alte 12 persoane cu gripă sau cu suspiciune de gripă. Opt dintre aceștia sunt copii.

  ”Mai sunt și alte 12 persoane la Boli Infecto-Contagioase internate cu o suspiciune de virus gripal, din care patru cazuri au fost confirmate. Este vorba despre patru adulți care au o formă nu foarte gravă de gripă, dar asociată și cu alte boli, și opt copii. Dintre acești copii, la patru, testul gripal rapid, care se face la Urgențe, a ieșit pozitiv la virusul grupal de tip, iar la ceilalți patru li s-au recoltat probe, iar mâine dimineață pleacă mașina spre București pentru Institutul Cantacuzino”, a mai precizat, pentru GNV, Constantin Demian.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img