Gripa bagă autoritățile sătmărene în alertă. O femeie a murit, una este în stare gravă

Numărul mare decazuri de gripă înregistrat în județ, dar și faptul că o femeie a fost răpusă iar o alta se află în stare gravă la spital, a făcut ca autoritățile medicale sătmărene să fie în alertă maximă.

Ministerul Sănătăţii a transmis o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă.

Potrivit măsurilor transmise de minister, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie. Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei. Ministerul Sănătății avertizează că este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Având în vedere că este primul caz soldat cu deces în județul Satu Mare, caz în care a fost identificat virusul gripal de tip B, conducerea SJU Satu Mare face încă un apel către aparținătorii pacienților internați în cadrul SJU Satu Mare de a respecta restricțiile stabilite și comunicate prin mass media privind programul de vizită al pacienților.

În altă ordine de idei, și numărul virozelor și a pneumoniilor se află în creștere în județul Satu Mare. Astfel, dacă în săptămâna 5-13 martie au fost înregistrate 1.002 cazuri de viroze respiratorii, în săptămâna 14-19 februarie au fost înregistrat 1.308 cazuri. Dintre acestea, 473 au fost la copii de până la 15 ani, 286 au fost la cei cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani, 309 la categoria 50-65 de ani iar 238 la cei de peste 65 de ani.

Și numărul pneumoniilor au crescut. Dacă în săptămâna 5-13 martie au fost înregistrate 397 de cazuri, săptămâna 14-19 februarie au fost înregistrate 455 de cazuri. Dintre acestea, 104 au fost la copii de până la 15 ani, 127 au fost la cei cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani, 101 la categoria 50-65 de ani iar 123 la cei de peste 65 de ani.
Tot în ultima săptămână au fost înregistrate și trei cazuri noi de gripă. Unul la un copil de până la 15 ani, iar celalalte două la adulți.
foto. viroze

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...