Încep înscrierile copiilor în învățământul primar. Vezi metodologia și calendarul

Pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare www.satmar.ro , în cadrul rubricii ”Înscrierea în învățământul primar 2018”, sunt postate următoarele informaţii: Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul școlar 2018-2019, circumscripţiile şcolare, centrele de evaluare a dezvoltării psihosomatice, numărul de locuri alocate prin planul de școlarizare în clasa pregătitoare.

Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, precum și calendarul aferent, au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Educației Naționale în data de 23 februarie 2018. Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și a metodologiei specifice.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare.

Programarea copiilor pentru care se solicită evaluarea dezvoltării psihosomatice va putea fi consultată pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare www.satmar.ro , în cadrul rubricii ”Înscrierea în învățământul primar 2018”, pe pagina web a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare www.cjraesm.ro sau la grădinițele unde sunt înscriși copiii.

În perioada 1-12 martie, în fiecare unitate de învăţământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare, se organizează „Ziua porţilor deschise“, zi în care părinţii, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate. Informații referitoare la planificarea activităților desfășurate la unitățile de învățământ se pot obține de pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Procedura de înscriere în clasa pregătitoare

În perioada 8-26 martie 2018, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care părinții solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic, în intervalul orar 8 – 18 (luni-vineri).

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripţii şcolare în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019. Dacă într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și specifice, stabilite în conformitate cu metodologia de înscriere în învățământul primar.

În proiectul planului de școlarizare, la nivelul județului Satu Mare, sunt alocare un număr de 157 clase pregătitoare cu 3198 de locuri.

Părinții sau alte persoane interesate pot obține gratuit informații, referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar, apelând în perioada 1 martie – 4 mai 2018, între orele 9 – 15, numărul TelVerde 0800816261.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTOGALERIE. PERICOL de EXPLOZIE la Satu Mare. Pompierii au INTERVENIT promt

Pericol de explozie ieri la Satu Mare. Pompierii sătmăreni au intervenit ieri pentru asigurarea zonei în urma producerii unei defecțiuni la un branșament de gaz,...

DREPTATE. Doi TÂLHARI și VIOLATORI, trimiși în judecată. Faptele ORIBILE ale acestora

Doi tineri, în vârstă de 18 respectiv 20 de ani, acuzați de tâlhărie calificată și viol u fost trimiși în judecată de procurorii sătmăreni....

RESPECT. Gest de OMENIE făcut de niște polițiști sătmăreni. Ce au făcut pentru VICTIMA unei TÂLHĂRII

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au venit în sprijinul unei femei, de 56 de ani, din municipiul Carei, care la data de...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...