O tânără din Portugalia face carieră la Satu Mare. Este angajata companiei LebădaO tânără care a emigrat din Portugalia în România, a ajuns la Satu Mare unde și-a găsit un rost în familia Lebăda. Ea spune că se poate trăi foarte bine la Satu Mare și că a învățat multe lucruri în ultimele luni, de când lucrează la noul ei loc de muncă.  

De patru ani în Satu Mare

Liete Lines Alexandru Claudia este o tânără, în vârstă de 24 de ani, născută și crescută în Portugalia. Mai exact, în orașul Mafra, din regiunea Venda do Pinheiro. A ajuns în România în anul 2011, printr-un concurs de evenimente. Prima dată a ajuns în estul României, în Brăila. Acolo unde l-a cunoscut pe Gabriel, cu care și-a întemeiat o familie frumoasă, având și un copil de cinci ani. În 2014 au ales să vină în Satu Mare, auzind că lucrurile merg mult mai bine în vestul României. Și nu a regretat acest lucru.

Mai mult, Claudia vorbește perfect limba română. Spune despre Satu Mare că e frumos. Mai curat și mai ordonat decât alte orașe din altă parte a României.

”Am ajuns în Satu Mare în vara anului 2014, împreună cu soțul meu, Gabriel. Am zis să venim într-o zonă mai liniștită a României. Mi-a plăcut orașul, mult mai curat decât Brăila. Oamenii sunt mult mai calmi, mai prietenoși, te simți mai în siguranță”, a spus Claudia.

Angajata Showroom-ului Lebăda

Cu toate că vine din Portugalia, o țară considerată mai dezvoltată decât România și cu salarii mai bune, Claudia spune că se poate trăi foarte bine în România.

”Se poate trăi și în România, de ce nu?! Dacă muncești nu prea duci lipsă de multe lucruri. Nici în Portugalia nu mai e cum a fost. S-au stricat lucrurile. Încă nu ne-am gândit să ne întoarcem în Portugalia. Copilul este la grădiniță, aici, în Satu Mare”, a mai spus Claudia, care actualmente lucrează la Showroom-ul Lebăda de pe Drumul Careiului.

A lucrat prima dată într-un magazin alimentar, după care a văzut un anunț de angajare la Showroom-ul Lebăda, de pe Drumul Careiului.

Cu o română vorbită impecabil, mereu cu zâmbetul pe buze, reprezentanții firmei Lebăda nu au stat pe gânduri și au angajat-o.

”Am văzut anunțul de angajare și am zis să încerc. Toți au fost foarte amabili cu mine și mi-au dat o șansă. Din noiembrie 2017 lucrez la showroom. Am învățat multe în ultimele luni, dar simt că mai pot învăța. Toți sunt foarte simpatici, de la conducere și până la angajați. Îmi place că oamenii sunt deschiși spre lucruri noi”, a spus Claudia.

La Lebăda potențialul angajatului este pus în valoare

Licențiat al unei universități de renume din nordul Europei, Cristian Pașca, reprezentantul Showroom-ului Lebăda, este genul de manager care înțelege că este foarte important pentru orice angajat să i se ofere posibilități de avansare. Pentru a-i încuraja să se autodepășească.

”Noi credem în angajații noștri. Îi încurajăm mereu să facă lucruri noi, le oferim posibilitatea să avanseze în carieră. Avem exemple de succes în cadrul firmei noastre. Persoane care au pornit ca simpli angajați și au ajuns gestionari de magazin. Potențialul angajaților trebuie pus în valoare. Câștigă angajatul, clientul și firma”, a spus Cristian Pașca.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts