More


  Trafic mortal la Satu Mare

  =

  Traficul din județul Satu Mare este din ce în ce mai periculos. Astfel, în lunile ianuarie și februarie, la nivelul județului Satu Mare s-au produs 32 de accidente rutiere grave, din care patru mortale, se arată într-un bilanț prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de subinspectorul Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier, alături de reprezentantele Biroului de Presă al IPJ, Paula Cochera și Alina Ținca. Asta în ciuda faptului că, în urma raziilor frecvente din trafic, au fost reținute aproape 530 de permise. Traficul din județul Satu Mare este din ce în ce mai periculos. Astfel, în lunile ianuarie și februarie, la nivelul județului Satu Mare s-au produs 32 de accidente rutiere grave, din care patru mortale, se arată într-un bilanț prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de subinspectorul Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier, alături de reprezentantele Biroului de Presă al IPJ, Paula Cochera și Alina Ținca. Asta în ciuda faptului că, în urma raziilor frecvente din trafic, au fost reținute aproape 530 de permise.

  Zeci de accidente grave și patru morți

  Potrivit subinspectorului Mihai Paşolea din cadrul Serviciului Rutier, cauza principală o reprezintă nerespectarea vitezei legale. ”Cauza principală o reprezintă nerespectarea vitezei legale, în 9 cazuri, urmată de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public – 6 cazuri şi abaterile săvârşire de pietoni – 5 cazuri”, a spus subinspectorul de poliție.  Acesta spune că toate acestea s-au produs în ciuda deselor razii desfășurate de polițiștii rutieri  sătmăreni în urma cărora aproape 530 de șoferi au rămas pietoni în doar două luni. “Au fost aplicate 4939 de sancţiuni la regimul rutier şi reţinute 529 de persmise de  conducere, cele mai multe la depăşirea vitezei legale cu peste 50 de km la oră, cu 229 de permise reţinute, urmate de neacordarea de prioritate pietonilor cu 117 permise”, a declarat Mihai Paşolea.

  Recomandări pentru participanții la trafic

  Tot cu aceeași ocazie, reprezentantele Biroului de Presă al IPJ, Paula Cochera și Alina Ținca, au prezentat recomandările pentru șoferi și pietoni pentru evitarea accidentelor. Astfel, participanților la trafic din județul Satu Mare li se recomandă să fie mai atenți în trafic și să îi respecte pe ceilalți.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img