More


  VIDEO/FOTO. Captură impresionantă la granița de nord. Peste 39.000 pachete cu ţigări de contrabandă

  =

  În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, peste 39.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

  În data de 20.02.2018, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, în jurul orei 19.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat un microbuz care se deplasa de la linia de frontieră către DN19. Ajuns pe drumul național, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii iar la scurt timp sa reușit oprirea acesteia. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind cetățean ucrainean, Vasyl M., în vârstă de 31 de ani.

  Din primele verificări, în microbuz au fost descoperită o cantitate însemnată de țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 32.438 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 380.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 16.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

  În data de 20.02.2018, în jurul orei 19.00, s-a prezentat în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în țara, cetățeanul român Adrian C., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Fiat. În baza unei analiza de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

  Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.Țigările în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.Totodată, autoturismul marca Fiat, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img