VIDEO/FOTO. Echipa de robotică a unui liceu sătmărean, la faza națională. Are nevoie de ajutorul sătmărenilor

Echipa de robotică Echipa B-Robo-Team a Colegiului Tehnologic ”IC Brătianu” s-a calificat la faza națională a concursului de profil cu roboțelul M.A.R.C.E.L. Însă pentru a ajunge acolo au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor sătmărenilor. Fiecare din noi putem contribui ca aceste mici genii de la Satu Mare să ajungă la concursul național.

Performanță deosebită

În perioada 23-25 martie Organizaţia ”Națiune prin educație” derulează, cea mai prestigioasă Competiție de robotică pentru licee de la noi din țară, ”BRD First Tech Challange România”, competiţie la care participă şi echipa de robotică a Colegiului Tehnologic ”IC Brătianu” din Satu Mare, B-RoboTeam. Acest program de robotică este destinat elevilor din clasele de liceu IX-XII, pasionaţi de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, dornici şi capabili de a îmbina util informaţiile şi cunoştinţele acumulate.

La competiţia regională de robotică, desfăşurată sâmbătă, 17 februarie 2018, la Cluj Napoca, au participat 25 echipe, iar B-RoboTeam echipa noastră a obţinut locul III. S-a calificat astfel la etapa națională a competiției. În acest sens, echipa a primit de la organizatori un kit de robotică de bază, o trusă de unelte ajutătoare şi o imprimantă 3D, pentru a construi un robot funcţional.

Cu mult entuziasm şi responsabilitate, membrii echipei au amenajat un spaţiu special destinat proiectului, loc unde a prins viaţă noul robot.

Apel la sătmăreni

Însă, alături de finalizarea şi punerea în funcţiune a robotului, echipa are de pregătit materiale de comunicare şi prezentare a standului pe care îl va amenaja pentru Competiţia Naţională care se va desfăşura la Bucureşti.

”Astfel avem nevoie de sponsorizări pentru achiziţionarea celor necesare îmbunătăţirii şi creşterii performanţelor robotului, pentru deplasarea, masa şi cazarea echipei, pentru materialele necesare amenajării standului, materiale de promovare a echipei precum tricouri, roll-up, pliante. Pentru ca acest eveniment să se desfășoare la cote de exigență specifice unor standarde ridicate, vă rugăm să ne sprijiniți și să vă aduceți aportul la succesul nostru prin care firma dumneavoastră are ocazia de a fi partener într-un demers care demonstrează tinerilor că mediul de afaceri crede în ei şi îi sprijină”, este mesajul transmis tuturor sătmărenilor, dar în special firmelor din județ, de directorul liceului, Daniela Ursu.

Astfel că cei care vor să se implice și să ajute echipa de robotică a liceului sutn invitați să încheie cu școala un contract de sponzorizare. Persoana de contact este profesorul Horea Jurje (telefon: 0743-555959; email: jurgehorea@gmail.com).

Cine sunt cei din B-Robo-Team

Echipa B-Robo-Team este constituită din elevii Ardelean Paul, Chiș Remus, Kocsis Andras, Mareș Angelo, Filimon Vasile, Pauliuc Răzvan, Pop Gabriel și Trufan Andrei – din clasa a XI-a B – Crăciun Victor, Mike Patrick, Mesaroș Nataniel și Raicov Patric – din clasa a X-a C -, coordonaţi de profesoara Slătian Faustina- inginer electronică automatizări – și profesor Jurge Horea, profesor matematică- informatică.

Astăzi, într-un cadru festiv, la care au participat și oficialități județene și locale, dar și reprezentanți ai unor companii sătmărenii, echipa Echipa B-Robo-Team a făcut o demonstrație de ”îndămânare” a roboțelului M.A.R.C.E.L.

Vă invităm să-l urmăriți în acțiune!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...