More


  VIDEO/FOTO. Echipa de robotică a unui liceu sătmărean, la faza națională. Are nevoie de ajutorul sătmărenilor

  =

  Echipa de robotică Echipa B-Robo-Team a Colegiului Tehnologic ”IC Brătianu” s-a calificat la faza națională a concursului de profil cu roboțelul M.A.R.C.E.L. Însă pentru a ajunge acolo au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor sătmărenilor. Fiecare din noi putem contribui ca aceste mici genii de la Satu Mare să ajungă la concursul național.

  Performanță deosebită

  În perioada 23-25 martie Organizaţia ”Națiune prin educație” derulează, cea mai prestigioasă Competiție de robotică pentru licee de la noi din țară, ”BRD First Tech Challange România”, competiţie la care participă şi echipa de robotică a Colegiului Tehnologic ”IC Brătianu” din Satu Mare, B-RoboTeam. Acest program de robotică este destinat elevilor din clasele de liceu IX-XII, pasionaţi de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, dornici şi capabili de a îmbina util informaţiile şi cunoştinţele acumulate.

  La competiţia regională de robotică, desfăşurată sâmbătă, 17 februarie 2018, la Cluj Napoca, au participat 25 echipe, iar B-RoboTeam echipa noastră a obţinut locul III. S-a calificat astfel la etapa națională a competiției. În acest sens, echipa a primit de la organizatori un kit de robotică de bază, o trusă de unelte ajutătoare şi o imprimantă 3D, pentru a construi un robot funcţional.

  Cu mult entuziasm şi responsabilitate, membrii echipei au amenajat un spaţiu special destinat proiectului, loc unde a prins viaţă noul robot.

  Apel la sătmăreni

  Însă, alături de finalizarea şi punerea în funcţiune a robotului, echipa are de pregătit materiale de comunicare şi prezentare a standului pe care îl va amenaja pentru Competiţia Naţională care se va desfăşura la Bucureşti.

  ”Astfel avem nevoie de sponsorizări pentru achiziţionarea celor necesare îmbunătăţirii şi creşterii performanţelor robotului, pentru deplasarea, masa şi cazarea echipei, pentru materialele necesare amenajării standului, materiale de promovare a echipei precum tricouri, roll-up, pliante. Pentru ca acest eveniment să se desfășoare la cote de exigență specifice unor standarde ridicate, vă rugăm să ne sprijiniți și să vă aduceți aportul la succesul nostru prin care firma dumneavoastră are ocazia de a fi partener într-un demers care demonstrează tinerilor că mediul de afaceri crede în ei şi îi sprijină”, este mesajul transmis tuturor sătmărenilor, dar în special firmelor din județ, de directorul liceului, Daniela Ursu.

  Astfel că cei care vor să se implice și să ajute echipa de robotică a liceului sutn invitați să încheie cu școala un contract de sponzorizare. Persoana de contact este profesorul Horea Jurje (telefon: 0743-555959; email: jurgehorea@gmail.com).

  Cine sunt cei din B-Robo-Team

  Echipa B-Robo-Team este constituită din elevii Ardelean Paul, Chiș Remus, Kocsis Andras, Mareș Angelo, Filimon Vasile, Pauliuc Răzvan, Pop Gabriel și Trufan Andrei – din clasa a XI-a B – Crăciun Victor, Mike Patrick, Mesaroș Nataniel și Raicov Patric – din clasa a X-a C -, coordonaţi de profesoara Slătian Faustina- inginer electronică automatizări – și profesor Jurge Horea, profesor matematică- informatică.

  Astăzi, într-un cadru festiv, la care au participat și oficialități județene și locale, dar și reprezentanți ai unor companii sătmărenii, echipa Echipa B-Robo-Team a făcut o demonstrație de ”îndămânare” a roboțelului M.A.R.C.E.L.

  Vă invităm să-l urmăriți în acțiune!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img