More


  VIDEO/FOTO. În Exclusivitate: Parteneriat Media în Premieră Națională derulat la Satu Mare

  - Advertisement -

  Vineri 23 februarie 2018, în sediul redacțiilor GNV și Nord Vest TV, s-a derulat un moment unic pentru comunitatea locală sătmăreană și nu numai prin diseminarea și prezentarea unui proiect de televiziune, pe care Nord Vest TV, prin emisiunea ”Dialoguri de Valeriu Ioan” îl desfășoară în municipiul Satu Mare, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” și Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu” din localitate.

  Nord Vest TV – singura televiziune din România care lucrează în echipă cu elevi

  Proiectul de televiziune prezentat, a debutat la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, când la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” din Municipiul Satu Mare au avut loc filmările unui spectacol dedicat Nașterii Domnului, în organizarea momentului fiind mobilizate numeroase cadre didactice și peste 90 de elevi.

  Astfel, elevii de la ”Elisa Zamfirescu” coordonați de doamnele profesoare, au făcut parte din echipe de: organizare – comunicare; asistenți imagine; hairstyliști – coafură; makeup – machiaj; realizare decor, realizându-se astfel o organizare foarte bună a filmării, proiectul fiind înființat și oficializat în Anul Centenar al Marii Uniri, an în care Nord Vest TV împlinește 10 ANI de emisie.

  Un Colegiu Tehnic de mare viitor

  În cuvântul lor, doamnele directoare Alexandrina Ligia Pop și Delia Buzilă, și-au exprimat satisfacția pentru cooptarea și participarea elevilor și cadrelor didactice din cadrul Colegiului Tehnic ”Elisa Zamfirescu” la acest parteneriat de televiziune, exprimându-și speranța într-o colaborare de cât mai multă durată.

  Înfiinţat în urmă cu 45 de ani, în septembrie 1973, Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” din Satu Mare (pe atunci Grup Şcolar al Ministerului Industriei Uşoare) a avut ca obiect de activitate pregătirea profesională a forţei de muncă într-o ramură economică de maximă importanţă pentru oraşul şi judeţul nostru, precum şi pentru alte judeţe din țară, din sondajele efectuate şi prin întreţinerea relaţiilor de colaborare cu întreprinderile care au absorbit forţa de muncă pregătită în cadrul Colegiului, rezultând un aport de 75% din personalul calificat.

  Şcoala dispune de două locaţii: sediul central (clădirea şcolii şi atelierele mecanice) situată pe Bulevardul Cloşca Nr.48 şi Complexul administrativ, format din atelierele de confecţii şi estetică, sala şi baza sportivă, situate pe Bulevardul Lucian Blaga Nr. 28 din Satu Mare. Echipa managerială se preocupă de asigurarea unor condiţii optime de atingere a competenţelor profesionale, în ultimii ani obţinându-se autorizări pentru specializări noi, cum ar fi: ”tehnician designer vestimentar”, ”frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist”, ”tehnician transporturi”.

  Oferta educațională a liceului este diversificată și conține specializări care au continuitate pe piața muncii sătmărene și nu numai. Astfel, pentru anul școlar 2018-2019, ea cuprinde: Liceu – zi – 4 ani ”Tehnician designer vestimentar” – secţia română; ”Coafor stilist” – secţia română; Liceu – seral – 2 ½ ani (după Școala Profesională); ”Coafor stilist” – secţia română și maghiară; Liceu – cu frecvenţă redusă – 5 ani; ”Științe socio-umane”.

  De asemenea, Colegiul ”Elisa Zamfirescu” oferă posibilitatea tinerilor care doresc să învețe și să aprofundeze o meserie, să aibă această posibilitate, prin Sistemul de Învățământul Dual – ȘCOALA PROFESIONALĂ – . Aici, elevii beneficiază de bursa profesională în valoare de minim 200 lei pe lună, putându-se pregăti în domenii cum ar fi: ”Confecţioner produse textile” (secţia română și maghiară) – 3 ani; ”Mecanic auto” – (secţia română) – 3 ani; ”Frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist” (secţia română și maghiară) – 3 ani și o clasă de Învăţământ Profesional Special – 4 ani, în domeniul ”Confecţioner produse textile”.

  Nu în ultimul rând, Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu” organizează și ȘCOALA POSTLICEALĂ cu durată de 2 ani, unde se pot înscrie absolvenți de liceu cu, sau fără diplomă de bacalaureat, oferind doritorilor pregătirea în profilurile: ”Creator – Proiectant îmbrăcăminte” și ”Cosmetician”.

  Școala Mircea Eliade – partener de bază a Nord Vest TV

  În cuvântul său, domnul profesor Gyokos Francisc, director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade”, a mulțumit Televiziunii Nord Vest din Satu Mare pentru oportunitatea oferită școlii de a colabora într-un astfel de proiect media de mare anvergură, subliniind că Școala Eliade are o istorie de colaborare de mulți ani cu NV TV.

  Astfel, școala parteneră cuprinde 3 corpuri de clădire împărţite în:  corpul A –  dotat cu săli de clasă, laboratoare şi cabinete având două  etaje pe o suprafaţă construită de  855  m2  ;  corpul B –  dotat cu săli de clasă, cabinete, sală festivă, atelier,  având două etaje pe o suprafaţă  construită este de 777  m2  şi  corpul C – care cuprinde sala de sport cu vestiarele anexe pe o suprafaţă construită este de 626  m2. Şcoala are ca scop eficientizarea procesului educațional și asigurarea unei baze materiale moderne,  acestea fiind doar câteva dintre obiectivele majore pentru care echipa managerială a școlii și corpul profesoral acordă o atenție deosebită.

  A face din viaţa şi cunoaşterea ta o permanentă bucurie  –  în pofida tuturor mizeriilor, şi întunecimilor, şi păcatelor, şi neputinţelor, şi deznădejdilor – iată o datorie a omului şi a omeniei din tine.” ( Mircea Eliade)

  În Școala Mircea Eliade, activează un corp profesoral format din 58 de cadre didactice, toate având studiile corespunzătoare postului ocupat, cu 52 de cadre didactice titulare în sistemul național de învățământ şi cu şase cadre didactice suplinitori calificați.

  ”Credem că şi acest fapt este un motiv pentru care pot să susţin cu încredere şi răspundere că aici în această şcoală cartea, învăţătura, responsabilitatea, demnitatea, competenţa, buna înţelegere şi nu în ultimul rând înţelepciunea sunt la loc de cinste şi respect”, ne-a declarat doamna Mariana Sălăgean, directoarea școlii.

  Diplome, emoții și mulțumiri

  Momentul lansării acestui parteneriat a fost onorat și de prezența în platoul Nord Vest TV a Directorului General al GNV și Nord Vest TV Răzvan Govor, care a declarat: ”Începând cu Crăciunul trecut am devenit colegi; vă mulțumim frumos că ați acceptat colaborarea cu noi și să sperăm ca să fie cât mai bună, mai fructuoasă și cât mai lungă. Succes în tot ce faceți … și încă odată vă mulțumesc!”

  La rândul lor, cunoscutele cântărețe de muzică ușoară Hermina și Ștefania Hotca au primit câte o diplomă din partea Nord Vest TV – ului pentru întreaga colaborare pe care au dezvoltat-o ca prezentatoare și interprete în cadrul spectacolelor de televiziune din cadrul emisiunii ”Dialoguri de Valeriu Ioan”.

  Emoțiile și mulțumirile au fost amplificate și cu ocazia înmânării de diplome doamnelor profesoare și elevilor care fac parte din echipa de realizare a parteneriatului.

  Astfel, au primit diplome și felicitări:

  echipa de ”Organizare, comunicare” formată din elevii: Kurpe Ariana; Ursente Patricia; Pop Diana; Berendea Andra; Mark Laczi; Kovacs Alex; Zamfirescu Florin, toți din clasa, a X-a A – profesor coordonator Marioara Monica Achim;

  echipa ”Asistente imagine” formată din elevele: Ardelean Patricia și Mihali Ionela, din clasa, a X-a A

  și echipa ” Hairstyliști” formată din elevele: Turcin Natașa; Zaj Andreea, clasa a X-a A; Stan David; Dulf Malina; Iojiban Anca; Hrior Cristina; Popa Larisa, clasa a XII-a A; Kiovari Ericka; Pop Denisa; Silaghi Fani;  Longa Mihaela; Campian Daria; Bohoni Betina; Gociou Gabriela;  Tomsula Reka, clasa a IX-a A Leber Erszebet; Burjan Edina. clasa a XI-a C; Balazs Tamara; Istoan Hanna, clasa a XII-a B – profesori coordonatori Achim Marioara Monica și Emilia Suciu.

  De asemenea au fost recompensați cu diplome elevii din echipa ”Makeup”: Borodi Anamaria; Csiki Anamaria; Marinescu Anamaria; Tătaru Henrieta; Neamțu Florentina, de la Post liceal – profesor coordonator Monica Darida și elevii din echipa ”Realizare decor scenă”: Salanchi Anamaria; Fanea Cosmin și  Iuhasz Bebe Junior, coordonați de doamna profesoară Monica Chira.

  Regia Artistică a Proiectului Media de televiziune este semnată de doamna profesor Monica Marioara Achim, de la Colegiului Tehnic ”Elisa Zamfirescu” din Satu Mare.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img