More


  Călăuze de migranți, arestate la Satu Mare. Traficau un pakistanez

  - Advertisement -

   

  Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să îl ajute pe un cetățean pakistanez să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Cei trei români au fost prezentați instanței de judecată, doi dintre ei primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar unul arest la domiciliu.

  În data de 3 martie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au oprit, pe comunicația Dorolț – Dara, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Sălaj, care se îndrepta spre frontiera de stat. În mașină se aflau patru persoane, dintre care una nu vorbea limba română.

  Deoarece cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor unde, lucrătorii noştri au stabilit că ocupanţii maşinii erau trei cetăţeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani și un cetățean pakistanez, în vârstă de 21 de ani.

  Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei trei români, domiciliaţi pe raza județului Satu Mare, intenţionau să îl conducă pe cetățeanul pakistanez până în apropierea frontierei de stat, de unde acesta urma să treacă ilegal graniţa în Ungaria, dacă nu ar fi fost reținuți de polițiștii de frontieră.

  Pakistanezul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei sătmăreni pentru trafic de migranți.

  Totodată, cei trei cetățeni români au fost prezentați instanței de judecată, bărbaţii primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar femeia arest la domiciliu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img