More


  Expo Fabricat în Satu Mare, la a opta ediție

  - Advertisement -

  Cea de a VIII-a ediție a Expo ”Fabricat în Satu Mare”, eveniment expozițional organizat de Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare, se va desfășura în perioada 11-13 mai 2018 în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare. În conferința de presă de marți, 20 martie 2018, la sediul asociației, Paula Fogaș și Sorina Tulan, membre în comitetul director al Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest, și Tiberiu Markos, vicepreședinte în cele două asociații, au prezentat faptul că expoziția se reprofilează începând cu acest an, pe tematici specifice. Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematică specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni, și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

  Mobilizare exemplară

  Organizatorii expoziției vor mobiliza resurse umane deosebite pentru a se prezenta cât mai bine la edițiile tematice din anii următori. Aceasta înseamnă continuitate în atingerea țelurilor organizațiilor sătmărene, promovarea lor, demonstrarea capacității de organizare și inovare, de  îmbunătățire a imaginii lor, de identificare de viitori membri activi. În același timp, vizitatorii expoziției pot primi o serie de informații utile și pot cunoaște mai bine potențialul județului nostru în aceste domenii. ”Prin evenimentul propus dorim să contribuim la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, pe bază de apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, a vinotecilor și pălinciilor, dar și a frumuseților naturii, a castelelor și cetăților de care dispunem. De asemenea, vrem să promovăm companiile și organizațiile ale căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri  care susțin sporturile legate de apă”, a declarat Paula Fogaș.

  Obiectivele și tematica

  Obiectivele acestei ediții a expoziției Fabricat în Satu Mare (cea de a VIII-a), pot fi definite ca promotoare ale strategiei de dezvoltare a zonei. De asemenea, organizatorii își doresc ca tematica adoptată să fie una de succes și astfel să creeze noua tradiție în organizarea acestui eveniment major pentru economia sătmăreană. ”Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu în mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice”, a mai spus și Tiberiu Markos. Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoarele domenii: industria legată de apă și de exploatarea resurselor de apă; produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene;  turismul legat de apă: cel de relaxare și cel balneoclimateric și sporturile acvatice; turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți.

  Programul expozițional

  Programul expozițional este de vineri, 11 mai, se desfășoară între 14,00 și 18,00, iar sâmbătă și duminică, 12-13 mai, între orele 10,00-18,00. Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: ”Importanța apei în viața noastră – Fiecare picătura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă etc. Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la   telefon 0261-710.316 sau la adresa de e-mail:office@drwsm.ro .

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img