More


  FOTO. Porți deschide la ”Vasile Goldiș”. Este prezentată oferta academică

  =

  Filiala Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” organizează, în această perioadă, Ziua Porților Deschis, prilej cu care au fost invitați elevii de clasa a XI-a și a XII-a de la liceele sătmărene. Cu această ocazie, le este prezentată oferta academică a filialei sătmărene.

  Oferta cuprinde 5 specializări în cadrul a două facultăți. Este vorba despre specializările de marketing, de contabilitate și informatică de gestiune și inginerie și menegement în alimentație publică și agroturism, acestea fiind specializările din cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, precum și specializările de Relații Internaționale și Studii Europene și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul Facultății de Științe Socio Umane.

  ”Tot în aceste zile, pe lângă oferte, le prezentăm tinerilor și facilitățile de care aceștia pot beneficia, facilități care includ de la gratuități, de la burse de studii, reduceri ale taxei de școlarizare, gratuități pentru elevii cu rezultate deosebite la bacalaureat sau Olimpiade și altele. Îi așteptăm cu drag pe elevii sătmăreni și sperăm că o mare parte dintre elevii care ne vor trece pragul în aceste zile să îi reîntâlnim la toamnă în universitatea noastră”, a precizat conf. univ. dr Vasile Lazăr, directorul Filialei Satu Mare.

   

   

   

  Zeci de elevi au vizitat ieri filiala sătmăreană a Universității Vasile Goldiș de la mai multe licee.

  Am hotărât cu conducerea filialei să organizăm Zilele Porților Deschise. Este bine ca de pe acum atât pentru cei de clasa a XI-a, dar mai ales pentru cei de clasa a XII-a, să prezentăm oferta universității noastre, pe care ne place să o numim ”Universitatea de acasă”. Le-am prezentat specializările noastre din cadrul a două facultăți, le-am prezentat facilitățile, le-am făcut și un mic istoric și am încercat să motivăm faptul pentru care merită să să fi un student aici acasă la Satu Mare.

  Au fost elevi de la Colegiul național ”Ioan Slavici”, de la Colegiul Economic ”Gheroghe Dragoș”, și ne mai așteptăpm zilele următoare să vină de la Colegiul Tehnic ”IC Brătianu” și de la Colegiul Național ”Domana Stanca. Noi ne-am concentrat acum, într-o primă fază pe acele colegii care ne-au furnizat, de-a lungul anilor, cei mai mulți candidați”, a declarat conf.univ.dr. Mircea Teodoru, director de studii în cadrul Filialei Goldiș Satu Mare.

  El este de părere că 20-25% dintre absolveții de liceu care urmează cursurile unei universități rămân acasă, la Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img