More


  FOTO. Satu Mare, partener al orașului Ujgorod în accesarea finanțărilor europene

  =

  O delegație a orașului Ujgorod din Ucraina se află într-o vizită de două zile în municipiul Satu Mare. Delegația condusă de viceprimarul Oleksandr Bilak a fost primită marți, 6 martie, de primarul Kereskényi Gábor și viceprimarul Doina Feher care și-au dorit ca înainte de întâlnirea de lucru, oaspeții să aibă ocazia să viziteze câteva obiective din municipiul Satu Mare.

  Miercuri, 7 martie, conducerea primăriei împreună cu specialiștii din cadrul Serviciului Scriere, Implementare și Monitorizare Proiecte Europene au avut o întâlnire de lucru cu membrii delegației din Ujgorod pentru identifica acele proiecte comune care pot fi depuse pe Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020.
  La finalul discuțiilor, au fost stabilite trei domenii prioritare pe care vor fi depuse proiecte respectiv cultură, învățământ, siguranță și ordine publică.

  ”Sunt convins că, bazându-ne pe seriozitatea partenerilor noștri, cele trei proiecte vor fi câștigătoare. Este extrem de important să îi ajutăm pe vecinii noștri din Ucraina, cu experiență pe care am acumulat-o, să acceseze fonduri europene, pentru deveni o țară membră a Uniunii Europene, iar pe de altă parte să atragem finanțări în municipiul Satu Mare care să crească calitatea serviciilor publice”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

  Accesarea de fonduri europene este o prioritate pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, până în prezent au fost câștigate finanțări de peste 28 milioane de euro pe Programul Operațional Regional 2014-2020.
  Totodată, executivul Primăriei intenționează să acceseze fonduri europene și pe programele transfrontaliere având în vedere relațiile de prietenie și colaborare cu vecinii din Ucraina și Ungaria.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img