More


  FOTO. Siguranța rutieră a elevilor, prioritate a polițiștilor sătmăreni

  - Advertisement -

  Siguranța rutieră a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni atât în cadrul unor programe preventiv – educative naționale, precum ,,Școala Siguranței TEDI”, cât și în cadrul unor campanii inițiate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. 

  Grupul țintă al acestor întâlniri cu polițiștii din structurile prevenire, rutieră și relații publice a fost constituit din elevii ciclului primar din cadrul Școlii Gimnaziale,, Avram Iancu” Satu Mare  și Școlile Gimnaziale din Culciu Mare și Botiz.

  Cei 136 de elevi participanți au învățat că a fi preventiv în trafic, în calitate de pieton este esențial pentru siguranța fiecăruia, și că respectarea regulilor de circulație este cheia  pentru a nudeveni victima unor accidente rutiere.

  Coordonați de ofițerii de poliție, elevii au pătruns în ,,lumea poveștilor rutiere”, deslușind semnificația fiecărui eveniment rutier prezentat. Astfel, cei mici au ajuns la concluzia că ,,strada nu e teren  dejoacă!”, ,,că pe trotuar nu e loc de joacă lângă strada aglomerată!” și mai ales faptul că mijloacele de transport în comun nu se așteaptă în stradă sau pe bordura trotuarului.

  Polițiștii din cadrul structurilor rutieră și ordine publică, prin jocurile rol și exercițiile practice de traversare a străzii au atras atenția elevilor prezenți, asupra pericolelor care apar   în momentul în care nu sunt  respectate culorile semaforului și regulile de traversare corectă a străzii. ,,Să traversezi cu pași mici, grăbiți,vioi!” , ,,când treci drumul, să fii atent la șoferul imprudent!”, ,,să traversezi cu grijă mare, doar prin locuri cu marcaje!” au fost doar câteva dintre îndemnurile pe care cei prezenți le-au recepționat.

  Întâlnirile micilor școlari cu polițiștii, în cadrul cărora, informațiile teoretice au fost completate de exerciții și jocuri de rol, au constituit exemple de bune practici și prilejurioportune pentru cei prezenți să își consolideze cunoștințele privind siguranța rutieră, scopul acestor activități vizând, în principal, determinarea elevilor de a deveni pietoni responsabili.

  Mesajul pe care polițiștii implicați în activitățile  preventiv – educative organizate au dorit să-l transmită elevilor din cele trei unități școlare este unul foarte clar, și anume: ,,alături de adulții din viațalor, de cadrele didactice și polițiștii, își doresc același lucru: siguranțalor pe străzi, la școală și acasă ”.

  Pregătindu-i de mici pe copii, pentru rolul de participanți la traficul rutier, avem încrederea și speranța că în viitor, numărul persoanelor care sunt victime ale accidentelor rutiere să scadă semnificativ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img