More


  FOTOGALERIE. ULUITOR. Va fi construit un al șaselea pod peste Someș. Care este acesta

  - Advertisement -

  Deși pare de domeniul SF, în județul Satu Mare va fi construit cel de-al șaselea pod peste râul Someș. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare a podului rutier care va lega orașul Seini din județul Maramureș de satul Pomi din județul Satu Mare.

  La eveniment, care a avut loc la sediul Primăriei Seini, a fost prezent și prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, și subprefectul județului Maramureș, Cosma Alexandru.

   

  “Nu știu exact cât de important este acest pod pentru județul Maramureș și pentru orașul Seini dar știu cu siguranța ca pentru locuitorii comunelor Pomi, Crucișor, Bârsău, Valea Vinului și Culciu din județul Satu Mare azi este un moment istoric. Podul peste Someș va rezolva o problema economică extrem de importanta pentru oameniii din aceasta zona și anume le va permite sa își găsească mult mai ușor locuri de munca. De aceea, pe lângă felicitări, permiteți-mi sa va adresez sincere mulțumiri în numele acestora” a spus prefectul Darius Filip.

  Valoarea investiției este de 3,4 milioane de euro iar termenul de execuție este de 3 ani. Lucrările ar putea începe în cursul anului viitor dacă totul decurge conform aşteptărilor.

  ”Construirea acestui nou pod reprezintă o alternativă suplimentară la trecerea Someşului şi o modalitate de abordare mai eficientă a problemelor legate de transport din zonele menţionate. În plus, acest pod ar degreva traseul clasic (Cluj Napoca – Satu Mare – Petea) de o parte însemnată de trafic.
  Alte beneficii aduse de acest pod ar fi reducerca poluării, reducerea costurilor pentru transportul de persoane şi mărfuri, câştig important de timp prin reducerea distanţei. Spre exemplu, existenţa acestui pod ar scurta distanţa dintre oraşul Seini şi Cluj Napoca cu aproximativ 60 km”, a transmis primarul oraşului Seini, Gabriela Florica Tulbure.

  Ca să înțelegem mai bine care sunt cele șase poduri de peste Someș, în afară de Podul Golescu și Podul Decebal (primele două) va fi construit podul de pe strada Ștrandului (al treilea) podul de pe Șoseaua de Centură (al patrulea) podul de pontoane de lângă șoseaua de centură care apoi va fi mutat (al cincilea) și podul dintre Seini și Pomi (al șaselea).

  La toate acestea e va mai adăuga pasarela pietonală care va lega Centrul Nou al Sătmarului de viitorul Mega Mall NEPI.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img