More


  Husarii cuceresc Sătmarul. Defilează călare prin oraș

  =

  Ziua de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, va fi sărbătorită cu mare fast la Satu Mare. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, de 15 Martie va fi organizată o defilare cu cai și husari.

  Manifestările va începe la ora 17.00 cu depunerea de coroane la statuia lui Petőfi Sandor, care va fi urmată de un marș spre Parcul din centrul vechi al orașului (vizavi de Hotelul Astoria) unde este amplasată noua statuie. Cu alte cuvinte, marșul va fi în sens invers, pe strada Ștefan Cel Mare, din Piața Eroilor Revoluției înspre Centrul Vechi și nu de la Casa de Modă spre Piața Eroilor Revoluției, ca și până acum.

  Ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István va începe la ora 17.30 cu o rugăciune rostită de episcopul romano-catolic al Maramureșului și Sătmarului, Schönberger Jenő și de episcopul reformat de pe lângă Piatra Craiului, Csűry István.

  La ceremonie vor mai participa primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, președintele organizației municipale a UDMR și Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, liderul organizației județene a Uniunii. Festivitatea se va încheia cu un scurt moment artistic și depunere de coroane.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img