More


  PERICOL în județ. Cod portocaliu și Cod galben de inundații și vreme rea

  =

  Județul Satu Mare se va afla sub Cod portocaliu și Cod galben de inundații, precum și sub Cod galben de vreme rea.

  Astfel, în perioada 17 martie, ora 14.00 – 18 martie, ora 8.00, județul Satu Mare se va afla sub Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, coroborate cu intensificări ale vântului.

   

  Astfel, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei.

  Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

  De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a remis un atenționar Cod portocaliu de inundații valabil în intervalul în intervalul 18 martie, ora 06:00 – 19 martie, ora 12:00, în bazinul râului Tur, județul Satu Mare, unde există risc major de inundații.

  În aceste bazine hidrografice, vor fi înregistrate scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

  În intervalul 18 martie, ora 6:00 – 19 martie, ora 20:00, se va afla sub Cod galben de iundaţii râurile din bazinul hidrografic Crasna, județul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img