More


  Se păstrează cursa Satu Mare-București. Șanse de regularizare a cursei Halmeu-Satu Mare

  =

  Deputatul sătmărean Magyar Lóránd a avut, în cursul zilei de miercuri, 7 martie, o întrevedere cu Szentes Iosif, directorul CFR Calatori, subiectul întâlnirii fiind problema desființării unor trenuri vitale pentru călătorii din județul Satu Mare.

  ”Am reușit să stabilim un acord cu directorul CFR Calatori în vederea Revenirii asupra anulării unor curse feroviare vitale pentru județul Satu Mare. Astfel, CFR Călători a decis ca trenul Satu Mare-București să fie păstrat, iar problema anulării trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă și duminică va fi dezbătută pe data de 11-12 martie. În cazul în care se dovedește că această cursă este des utilizată și pe parcursul sfârșitului de săptămână, se va renunța la decizia inițială” – a declarat Magyar Lóránd.

  Ambele curse îndeplinesc rol important în transportul feroviar sătmărean: trenul cu destinația spre București întreține contactul zilnic cu capitala, iar pe ruta Halmeu-Satu Mare circulă lunar opt mii de persoane, nu numai în timpul săptămânii, ci și în weekend.

  Deputatul UDMR de Satu Mare a criticat, în urmă cu o săptămână, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse. CFR a hotărât, pe motivul lipsei investițiilor în infrastructura feroviară, anularea, începând cu data de 1 martie 2018, a curselor Baia Mare-Satu Mare-București, respectiv cursele de sâmbătă și duminică a curselor Halmeu-Satu Mare.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img