More


  Sute de sătmăreni au mărșăluit pentru viață

  - Advertisement -

  Sute de sătmăreni au mărșăluit pentru viață sâmbătă, în cadrul acțiunii intitulate  ”Marșul pentru Viață”, organizată la Satu Mare de Asociațiile „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” și „ProVita”. Evenimentul s-a desfășurat concomitent în aproximativ 300 de localități din România și Republica Moldova.

  A opta ediție la Satu Mare

  În municipiul Satu Mare, evenimentul a debutat la ora 12.30, pe platoul din fața Muzeului Județean, acolo unde sute de participanți au spus DA mișcării pro-viață. Apoi, participanții la marș au pornit în jurul orei 13.10 de pe platoul din fața Muzeului Județean și s-au oprit în groapa din Centrul Nou. Marșul pentru viață este la a VIII-a ediție națională, Satu Mare fiind printre orașele organizatoare încă de la prima ediție, alături de București și Timișoara. Tema de anul acesta a Marșului a fost „O lume pentru viață”. În Satu Mare punctul de pornire al Marşului a avut loc pe platoul din faţa Muzeului Județean de pe B-dul Vasile Lucaciu, iar de acolo participanții au pornit în marș spre centrul municipiului.

  Scopul evenimentului

  Scopul mișcării pro-viață este ca toți oamenii să valorizeze viața în mod firesc și ca valorile pro-viață să fie recunoscute ca firești pentru om și societate, așa cum sunt în realitate.  ”Marșul pentru Viață” are loc anual, în preajma Praznicului Buneivestiri, cu scopul afirmării dreptului la viață al tuturor persoanelor. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți creștine solide și sănătoase. Marșul pentru viață este o manifestație neconfesională, dar este deschisă participării tuturor confesiunilor creștine. România a înregistrat în anul 2008 cea mai ridicată rată de avort din Europa: 578 de avorturi la 1.000 de naşteri, media UE fiind de 228. În ultimii 50 de ani, numărul de avorturi înregistrate oficial în România a depăşit 22 de milioane dar numărul real al acestora este mult mai mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img