More


  VREM Autostrada Nordului, Satu Mare – Suceava. Susține și tu acest demers

  =

  Proiectul intitulat sugestiv Autostrada Nordului, care ar urma să lege Satu Mare de Suceava prin județele Maramureș și Bistrița Năsăud, a fost reluat de curând de Mișcarea Civică Colectivă.

  Conform proiectului, județele beneficiare și implicate în mod direct în susținerea, promovarea și realizarea proiectului sunt – Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Principalii promotori și susținători ai proiectului sunt locutorii acestor județe.

  Promovarea proiectului se va face în primă fază la nivel local în fiecare județ în parte, mijlocele de promovare sunt constituite din presa locală și rețelele sociale. După atingerea masei critice de susținători, se va face promovarea națională.

  Proiectul nu este politic, este CIVIC. Locuitorii acestor județe sunt îndemnați să susțină acest proiect, în prima fază elaborat la nivel regional, urmând ca apoi să fie promovat și la nivel național.

  Inițial, proiectul a fost elaborat de oamenii politici din județul Suceava.

  ”Din punctul nostru de vedere, ideea unei autostrăzi care leagă Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireșu Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava este una formidabilă. Cine s-a gândit la așa ceva are viziune și trebuie susținut. Acest lucru ar poziționa economic pe harta Europei și județul Suceava. Este o oportunitate la care nu trebuie renunțată. Din ceea ce cunoaștem noi, mulți dintre investitorii străini fug de județul Suceava tocmai din motivul că nu avem o infrastructură solidă. După finalizarea autostrăzii Satu Mare — Suceava, suntem convinși că într-un timp destul de scurt, alta va fii situația economică a județului Suceava. Mult mai bună, cu un număr redus de șomerii, cu lefuri mai mari”, spun inițiatorii acestui demers.

  Nu ar fi deloc rău dacă și oamenii politici și autoritățile din Satu Mare s-ar alinia eforturilor depuse de această mișcare civică pentru realizarea Autostrăzii Nordului. Poate așa ar avea și Sătmarul o autostradă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img