More


  Confuzii, confuzii…

  - Advertisement -

  Trăim într-o Democraţie imprevizibilă în care „laşii scuipă pe bravi”, mediocritatea a ajuns la rang de „vedetă”, iar Interesele politice ascunse s-au transformat în „călăi” nemiloşi. Aceşti „călăi”, se pare foarte bine plătiţi, să nu zic cu adevărat „corupţi”, sunt în stare să „execute” oameni nevinovaţi fără niciun „proces de conştiinţă”. Seminţele confuziilor sunt semănate pe „brazdele” lipsite de atitudine ale Democraţiei. Informaţiile false, trunchiate şi tendenţioase au menirea de a deruta gândirea oamenilor din popor. Oamenii simt că dincolo de această „luptă” îndreptată împotriva concurenţilor politici se ascunde „leopardul”, care probabil poartă la gât nenumărate jalbe confecţionate din dolari, euro, aur şi alte „cecuri în alb”. Nu ştim cu precizie, dar nici n-are nimeni curajul să demareze nişte anchete serioase în acest sens, pentru a da în vileag adevărul, dacă acesta există sau nu în ceea ce priveşte „lupta împotriva corupţiei”.

  Confuzia înseamnă: “Faptul de a confunda; încurcătură; lipsă de orientare (în diverse probleme)”- după DEX. Proiecţia în spaţiul public a unor viziuni false despre o persoană sau alta îi dezorientează pe cei care primesc informaţiile tendenţioase. Nu mai ştie românul cine este sau nu vinovat ! Unii se erijează în “judecători” de stradă, alţii au început să “pună foc” pe la uşile unor partide, alţii ameninţă în timp ce Justiţia din România este lăudată că îşi face datoria. Păi, dacă Justiţia din România îşi face datoria, pe bună dreptate, atunci de ce unii “frustraţi” încearcă să-şi “facă dreptate singuri!”. Da, românii de bună credinţă afirmă cu maximă hotărâre:”Cine este găsit vinovat să plătească!”. Probleme apar în momentul în care sunt condamnaţi oameni nevinovaţi, iar dovezile sunt rodul unor speculaţii juridice iniţiate de aşa-zişii „incoruptibili !”. Mai nou, după cum vedeţi şi dv. aceşti politicieni „incoruptibili” dau sentinţe în plină stradă înainte ca Justiţia să ia o hotărâre definitivă. Ce fel de politicieni sunt aceşti oameni, care se pretind „incoruptibili ?”. Cu ce drept emit ei judecăţi de valoare juridice, fără să fie întrebaţi de atitudinile lor iresponsabile şi, până la urmă, ilegale? Nimeni nu ia nicio atitudine, ba mai mult unii se bucură de aceste sloganuri banale şi denigratoare! Unde este gândirea raţională şi buna documentare, fără speculaţii ?

  Adevărul e că în România starea de confuzie se adânceşte din ce în ce mai mult, din cauza „intervenţiilor” absurde şi, probabil, profitabile, care-i animă pe unii „democraţi” excesiv de „revoluţionari”! Oare, când va intra România în normalitate? Oare, când vom constata şi noi, românii, că ne putem „spăla rufele în familie” ? Când vom avea posibilitatea să-i vedem şi să-i auzim pe “aleşii poporului” că se luptă în idei pentru a găsi cele mai bune soluţii în vederea rezolvării marilor probleme ale României? Starea de confuzie destabilizează ordinea interioară a oamenilor, care se revoltă în mod fals de multe ori, din cauza unor informaţii false lansate în spaţiul public. Onoarea “de a conduce”, indiferent în ce domeniu, nu trebuie să aibă calităţile Infatuării, Orgoliului, Egoismului, Paranoiei şi Exclusivismului ! Soluţia ar fi constituită din: consens, dialog, gândire analitică, respect, înţelepciune şi mult trâmbiţata “muncă în echipă” de tip occidental. Oare, nu acestea ar fi valorile supreme, care ar putea duce la mult aşteptata Normalitate în România noastră democratică ?!

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img