More


  Drapelul național s-a înălțat falnic la Satu Mare

  - Advertisement -

  Drapelul Național al României s-a înălțat falnic ieri la Satu Mare cu ocazia sărbătorii sale, care a fost marcată cu cinste printr-o serie de manifestări organizate pe Platoul din centrul Nou. La aceste manifestări au participat reprezentanții instituțiilor din Satu Mare dar și elevi de la zece scoli din județ, carora li s-a înmânat Drapelul, în cadrul unui ceremonial. De asemenea, a fost prezent și Presfintitul Timotei Satmareanul, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

  Mesajul premierului
  După ce prefectul Darius Filip a trecut în revistă Garda de Onoare, tot el a dat citire mesajul transmis românilor de premierul Viorica Dăncilă de Ziua Drapelului Național.

  ”Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, proclamată cu două decenii în urmă, ca recunoaștere a încărcăturii emoționale pe care acest simbol al identității și unității naționale o are pentru toţi românii. Tricolorul ne reprezintă în toate momentele importante ale istoriei și ale succeselor noastre ca națiune, a fost martor al formării poporului român și al faptelor de arme ale înaintașilor noştri, iar astăzi îi însoţeşte la toate evenimentele importante pe toți cei care simt românește. Tricolorul ne unește și este mândria noastră, alături de celelalte simboluri naționale, Stema naţională și Imnul național! În anul celebrării Centenarului, vă îndemn, dragi români, să cinstim cum se cuvine tot ceea ce ne reprezintă ca națiune și să ne învățăm copiii să prețuiască în aceeaşi măsură valorile care au fost motorul României moderne! La mulţi ani, românilor, României și Tricolorului!”,a fost mesajul primului ministru.

  În continuare, preotul militar Cristian Silaghi a vorbit despre însemnătatea Drapelului Național, a zilei acestuia și despre ceea ce trebuie să însemne steagul tricolor pentru toți românii.

  Înălțarea drapelului
  Ceremonia a continuat cu prezentarea Drapelului Național și înălțarea lui pe catargul din Piața 25 Octombrie. Înainte de a fi ridicat pe catarg, steagul tricolor a fost sărutat de toți reprezentanții instituțiilor, fie ele militare sau civile, prezente la manifestare.

  Apoi, drapelul a fost ridicat pe Imnul Național interpretat atât de soldații din Garda de Onoare, dirijați de preotul militar Cristian Silaghi, cât și de elevii școlilor prezente. După intonarea Imnului de Stat s-a trecut la înmânarea Drapelelor celor zece scoli prezente la eveniment. Apoi, membri Ansamblului ”Vatra” din Santău, au prezentat un frumos program artistic. Evenimentul dedicat Zilei Drapelului Național de la Satu Mare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img