More


  Încă un pas spre ridicarea mașinilor la Satu Mare

  - Advertisement -

  Primăria Satu Mare mai face un pas spre ridicarea mașinilor parcate ilegal odată ce consilierii locali sătmăreni vor aproba, în ședința de mâine, proiectul de hotărâre privind darea în administrare către Administrația Domeniului Public Satu Mare a unei autoutiliare precum și a 30 automate de parcare. Tarifele de ridicare a mașinilor au fost aprobate încă de anul trecut.

  Cel mai probabil din iulie
  La sfârșitul lunii mai a ajuns la Satu Mare autoutilitara IVECO pe care Primăria Satu Mare a achiziționat-o pentru a ridica mașinile parcate ilegal pe raza orașului. După ședința de mâine, în cazul în care consilierii locali sătmăreni vor fi de acord, această utilitară va fi predată Administrației Domeniului Public Satu Mare.

  ”Având în vedere faptul că Municipiul Satu Mare a achiziționat o autoutilitară de ridicat mașini și un număr de 30 de automate de parcare, în vederea asigurării bunei funcționări a acestora și a cadrului legal necesar pentru încheierea contractului de mentenanță de către serviciul public care administrează locurile de parcare şi faptul că sunt îndeplinite condiţiile legale, dar și faptul că locurile de parcare de pe raza municipiului sunt administrate de către Administrația Domeniului Public Satu Mare, pentru a se putea asigura buna funcționare a automatelor de parcare respectiv pentru a se putea asigura mentenanța acestora, se impune transmiterea automatelor de parcare precum și a autoutilitarei în administrare către serviciul public anterior amintit”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

  Astfel că, în aceste condiții, este foarte probabil ca, începând cu data de 1 iulie, să înceapă procesul de ridicare a mașinilor staționate ilegal pe raza municipiului Satu Mare.

  Tarife usturătoare
  Tarifele de ridicare a mașinilor sunt aprobate prin HCL 264/23.11.2017 privind aprobarea taxelor şi tarifelor ce vor fi aplicate de Serviciul Public Administraţia Domeniului Public Satu Mare începând cu 01.01.2018.

  Astfel, sătmăreanul a cărui mașină a fost ridicată deoarece a fost parcată ilegal va trebui să plătească 550 de lei, adică 300 lei pentru ridicare, 200 de lei pentru transport și 50 de lei pe zi pentru depozitare, la care se mai adaugă și amenda de parcare ilegală (cel puțin 120 de lei).

  Tot în același capitol sunt prevăzute și taxele pentru ridicarea mașinilor abandonate. Astfel, proprietarul unei asemenea mașini va trebui să plătească peste 350 de lei (150 de lei+TVA pentru ridicare și transport, 82,5 lei +TVA pentru expertiză și evaluare și 60 de lei+TVA pentru depozitare).

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img