More


  Ziua Drapelului Național marcată la Carei printr-o serie de evenimente culturale

  - Advertisement -

  La Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei a avut loc ieri un Moment Solemn în cinstea Zilei Drapelului Naţional. În cadrul manifestării, Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat semnificaţia Zilei Drapelului Național, profesorul Ioan Cearnău a ținut o alocuțiune, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.

  La finalul evenimentului a avut loc un moment artistic susținut de Formația Magic Dance, de la Centrul Cultural Carei, care a prezentat un spectaculos dans în culorile tricolorului, reprezentanții Asociației „Castelanii Seniori” din Carei au interpretat mai multe melodii patriotice, iar din cadrul Asociațiunii Astra, Despărțământul Carei, au recitat poezii Fuzi Răzvan și Trif Georgiana, apoi „vocea românească a Covasnei”, Ana Săndulea și Monica Rusu din Marna Nouă au interpretat trei cântece patriotice. Au mai luat cuvântul doamna Daniela Ciută, președinte al Asociațiunii Astra, Despărțământul Carei și domnul Mihai Tîrnoveanu, președinte al Asociației „Calea Neamului” din județul Brașov.

  Totodată, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi se poate vizita Expoziţia de fotografie intitulată „Drapelul naţional, de la începuturi până azi”, realizată de reprezentanţii Direcției de Cultură și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Expoziţia este deschisă spre vizitare până la data de 03 iulie 2018.

  Expoziția s-a bucurat chiar din prima zi de vizita unui grup de elevi de la Școala „Lazăr Tâmpa” din Almaș, județul Arad, elevi care în urma câștigării unui concurs au fost premiați cu o excursie în municipiul Carei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img