More


  Al treilea pod peste Someș, tot mai aproape de a fi realizat. Se muncește intens

  =

  Demersurile pentru construirea celui de-al treilea pod peste râul Someș sunt în grafic. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul tehnic al podului a fost finalizat.

  Următorul pas este organizarea licitației pentru stabilirea firmei care va executa lucrprile de construcție a podului. În aceste sens, se lucrează, în prezent, la realizarea Caietului de sarcini în baza căruia să aibă loc licitația.

  Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a alocat finanțarea necesară construirii celui de-al treilea pod peste râul Someș în municipiul Satu Mare. Viceprim-ministrul României și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu a afirmat, cu ocazia vizitei sale la Satu Mare, că cea mai mare investiție, ca valoare, aprobată de Guvernul României prin PNDL 2 este Podul peste râul Someș, sau cel de-al treilea pod cum îl știu sătmărenii.

  ”Practic, prin Porgramul Național de Devoltare Locală, partea a doua, cea mai mare investiție e la dumneavoastră aici, podul peste râul Someș, 81 de milioane de lei. Cea mai mare investiție al acestui program este în județul Satu Mare, în municipiul Satu Mare, podul peste râul Someș. Este cea mai mare investiție ca valoare”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu.


  Proiectul acestei investiții este inclus pe lista proiectelor de primesc finanţare prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020. Suma totală alocată pentru al treilea pod peste Someș este de de 81.344.496,80 lei.

  Cel de-al treilea pod peste râul Someș va fi construit la Satu Mare cu o rampă de urcare de pe strada Ștrandului, de pe malul drept, și o rampă în zona fostului magazin Interex din Micro 17.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img