More


  Cod roșu la Vama Petea

  =

  În acest sfârșit de săptămână, Vama Petea a fost extrem de aglomerată, atât pe sensul de intrare, dar mai ales pe sensul de ieșire din țară. S-a stat cu orele la vamă.

  Dacă pe sensul de intrare în țară erau deschise trei artere, iar timpul de așteptare a fost de circa 30 de minute, pe sensul de ieșire din țară au fost deschise toate cele șase artere, iar timpul oficial de așteptare era de 90 de minute, dar neoficial se stătea la coadă mai bine de două ore.

  Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Radu Lungu, a declarat, pentru Gazeta de Nord-Vest, că acest lucru se datorează faptului că foarte mulți cetățeni din această zonă aleg să-și petreacă concediile în străinătate și de aceea traficul este mai aglomerat în Petea.

  Interesant este faptul că doar în Vama Petea s-a stat atât de mult la coadă, în celelalte vămi de pe frontiera de vest a țării timpii de așteptare sunt normali. Toți românii care își petrec vacanțele în străinătate ies pe la Petea?

  În aceste condiții se recomandă punctele de frontieră Urziceni, Valea lui Mihai sau chiar Borș, unde valorile de trafic și timpii de așteptare sunt în limitele normalului.

  De asemenea, potrivit statisticii de anul trecut, se așteaptă ca aglomerația să crească și mai mult la Petea. Anul trecut a fost cel mai tranzitat punct în perioada estivală.

  Astfel, anul trecut, în perioada estivală 01.06.2017 – 31.08.2017, au trecut frontiera României aproximativ 2.400.000 persoane, din care aproximativ 1.700.000 cetățeni UE şi 700.000 cetățeni non UE şi peste 800.000 mijloace de transport.

  Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord- Vest de Radu Lungu, cel mai tranzitat punct de trecere a fost PTF Petea prin care au tranzitat, în perioada sus menționată, aproximativ 1.100.000 de persoane și 365.000 mijloace de transport.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img