More


  Crucea Roșie Română împlinește 142 de ani de la înființare

  - Advertisement -

  Crucea Roșie Română împlinește miercuri, 4 iulie, 142 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat. Cu ocazia acestei zile, voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare așteaptă sătmărenii cu drag miercuri, 4 iulie 2018, între orele 11 -16 , la sediul de pe str. Vlad Țepeș nr. 3” cu demonstrații de prim ajutor și diverse alte activități interactive. Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva „pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”.

  Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.


  În fiecare an, la nivel național, Crucea Roșie Română sprijină peste 500.000 de persoane, prin intermediul filialelor și subfilialelor cu ajutorul celor 5.600 de voluntari și 340 de angajați. Crucea Roșie Română a continuat și în 2017 la creșterea capacității de reziliență, procesul de perfecționare a personalului și voluntarilor, precum și implementarea sutelor de programe și campanii de educație în comunitățile locale adaptate nevoilor acestora.Mii de oameni aflați în situații sociale dificile cauzate de situația economică sau de dezastre au primit sprijin major din partea membrilor celor 47 de filiale ale Crucii Roșii, care lucrează cu responsabilitate și dăruire.De la caravana mobilă de donare de sânge și acordarea serviciilor medicale de îngrijire la domiciliu, la pregătirea și intervenția în situații de urgență și dezastre Crucea Roșie Română oferă sprijin umanitar prin devotamentul și implicarea voluntarilor săi, atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizației.Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale. Dimitrie Ghica, Nicolae Crețulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. C. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, un grup de oameni cu suflet nobil, sunt semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române. Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București. Nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Elisabetta, Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, Prințul Dimitrie Ghica, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabili.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img