More


  Drum județean, reabilitat integral. Despre ce arteră e vorba și cum va fi realizată lucrarea

  =

  Un drum județean va trece din administrarea Consiliului Județean în administrarea Drumurilor Naționale pentru a fi reabilitat. Consilierii județeni și-au dat girul în acest sens în ședința ordinară din luna iulie, când toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au fost votate de aleșii județeni.

  Peste 17 km de drum

  Un proiect important aprobat de aleșii județeni se referă la trecerea drumului judeţean DJ 196C din domeniul public al Judeţului Satu Mare şi din administrarea Consiliului Judeţean Satu Mare în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în vederea încadrării acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale.

  Este vorba despre 17,5 kilometri din sectorul de drum judeţean DJ 196C, pe traseul Horea – Scărișoara Nouă – Resighea – Pișcolt. Acest sector de drum face legătura între DN 19, localitatea Pişcolt, comuna Pişcolt şi localitatea Horea, comuna Sanislău – spre punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, spre localitatea Omboly. De asemenea, pe acest traseu, mai exact în localitatea Scărişoara Nouă, se află Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul Scărişoara Nouă”.

  Odată ce această porțiune de drum va fi ridicată la standardul de drum național și va beneficia de modernizare, localitățile situate pe acest tronson vor cunoaște o revigorare economică, vor fi intensificate legăturile transfrontaliere și se va dezvolta turismul religios.

  Bugete rectificate

  Tot în cadrul aceleiași ședințe, aleșii județeni au votat proiectul privind aprobarea contului de execuţie a bugetului local al Judeţului Satu Mare, a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii la data de 30 iunie 2018.

  Un alt proiect important a fost cel privind rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2018, principalele modificări referindu-se la cofinanțări ale unor proiecte depuse și câștigate de Consiliul Județean.

  A primit undă verde și proiectul privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al judeţului Satu Mare a unor mijloace fixe, aflate în administrarea Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, situate în comuna Bixad, în vederea scoaterii acestora din funcţiune și s-au modificat Hotărârile Consiliului Județean privind constituirea Consiliilor de Administrație la Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

  Noi curse județene

  De asemenea, s-a votat proiectul privind aprobarea atribuirii licenţelor de traseu pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale pentru traseele Berveni – Satu Mare DRM (Draxlmaier) și retur, Ianculești – Continental (Contitech) Carei și retur, Domănești – Continental (Contitech) Carei și retur, precum și pe traseul Oar – Vetiș – Parc Industrial Vetiș (Schlemmer România SRL) și retur, pentru transportul muncitorilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img