More


  FOTOGALERIE. INFERNUL din Grecia. Peste 80 de morți. Focul pus intenționat

  =

  Peste 80 de oameni au murit în incendiile care s-au răspândit rapid în apropierea Atenei, potrivit ultimului bilanţ oficial, citate de Reuters. Cel puţin 187 de persoane au fost rănite, dintre care 23 de copii. Nu există o cifră oficială a celor dispăruţi, dar nu se mai ştie nimic despre soarta a aproape 100 de oameni.

  Persoanele decedate au fost găsite în zona dintre Rafina şi Nea Makri, mai ales în staţiunile Mati şi Kokkino Limanaki. Cele mai multe victime au fost surprinse de flăcări în case şi în maşini. Mai mulţi oameni s-au înecat.

  Premierul Tsipras a lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat. Oricât ar părea de greu de crezut, sunt semne de întrebare — luni, 15 incendii au izbucnit aproape simultan în jurul Atenei, transmite Deutsche Welle.

  “Sunt realmente îngrijorat de izbucnirea în paralel a acestor focuri”, a declarat premierul Alexis Tsipras, citat de sursa menţionată.

  De menţionat însă şi un aspect care pune “teoria conspiraţiei” într-o altă lumină: pe de-o parte incendiile de vegetaţie nu sunt neobişnuite pentru Grecia, iar pe de altă parte, anul trecut, la jumătatea lui august, când s-au înregistrat câteva incendii, reprezentanţi a guvernului au făcut aceiaşi acuzaţie — foc pus intenţionat.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img